Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • ABONE
  • Bilgin “Sorunun çözülmesi için alandaki arazimizden vazgeçtik”

Bilgin “Sorunun çözülmesi için alandaki arazimizden vazgeçtik”

eski
x - Büyük Sivas

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen eski sanayi içerisinde yer alan 90 dükkan 2018 yılında yıkılmıştı. 630 dükkanın bulunduğu eski sanayi içerisindeki dükkanlardan daha önce de 180 dükkan yıkılmıştı.

Bilgin "Sorunun çözülmesi için alandaki arazimizden vazgeçtik"

Bu yıkımlardan sonra bölgede herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, bölgede hayata geçirilecek olan proje ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve hak sahipleri ile mutabık kaldıklarını ifade ederken, Ramazan Bayramı sonrası yıkımların başlayacağını söyledi.

Başkan Bilgin, “Yıllardır atıl kalan eski sanayi sorununu çözmenin hep boynumuzun borcu olduğunu ifade ediyorduk. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve mülk sahipleri ile uzlaştık. Bizde belediye olarak büyük fedakârlık gösterdik.

Haziran ayında Atatürk Caddesi’ne bakan kısımlarda üçer katlı ofislerin, iç kısımlarda ise 8 katlı binaların temelleri atılacak. Bizim oradaki bakış açımız belediyeye para kazandırmak değil kangren olmuş eski sanayi sorunu çözmekti. Sivas’ın uzun yıllardır kangren olmuş sorununu da el birliği ile çözmüş olduk. Sorunun çözülmesi için alandaki arazimizden vazgeçtik.

Bu çok büyük bir fedakârlık. Sivas’a yakışmayan o bölgeyi Sivas’a yakışır bir hale getireceğiz. Bölgede uygulanan tek parça imar planını, çoklu imar planı olarak değiştirdik. Böylece uygulanabilir bir imar planı da ortaya çıkmış oldu. Ramazan ayı sonrası bölgedeki eski yapıların tamamı yıkılacak. Bu yıl eski sanayide konut ve ofislerin temelleri atılacak. Sivas’a yakışmayan o bölgeyi Sivas’a yakışır bir hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Yener 18.04.2022 20:51

ABİ AMAN DEPREME DAYANAKLİ GUZEL İS YERLERİ OLSUNDA GERİSİ ONEMLİ DEGİL İNSANLAR EKMEK YESİNDE SİZLERDEN İSTEGİM KONUYU TAKİP EDİN

Yanıtla
Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555