Reklam
Reklam

ÖSYM 40 Uzman Personel Alımı Yapacak

blank
ösym personel alımı
blank
x - Büyük Sivas

ÖSYM, Başkanlıkta istihdam edilmek üzere 40 adet sözleşmeli yerli uzman personel alımı yapacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) istihdam edilmek üzere, sigortalı olarak 40 adet sözleşmeli yerli uzman personel alımı yapacak. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek yerli sözleşmeli uzman personel giriş sınavı için tarih belli oldu.

ÖSYM Sözleşmeli Personel Alımı Sınavı Ne Zaman?

ÖSYM yerli sözleşmeli uzman personel giriş sınavı sözlü usulü ile 1 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Bilkent/Ankara adresinde yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir.

Sözlü sınavda başarılı olmak içiN en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman, Nasıl Yapılır?

Başvurular 9 - 30 Haziran 2017 tarihleri arasında mesai bitimine kadar yapılacak.

Adayların sınava katılabilmesi için Sınav Başvuru Formunu bilgisayar ortamın da eksiksiz olarak doldurup fotoğraf yapıştırdıktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle başvuru için gerekli belgelerle birlikte, Başkanlığın İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 06800 Bilkent/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler, eksik belge ile ve ilânda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

Giriş sınavına başvurusu kabul edilen adayların, Yabancı dil puanlarının yüzde 40’ı ve lisans mezuniyet ortalamasının yüzde 60’ı değerlendirilmek suretiyle hesaplanacak başvuru puanına göre; başvuru puanı en yüksek olandan başlamak üzere, her bir alan için atama yapılacak pozisyon sayısının en fazla beş katına kadar aday, sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Ve İşlemler

  1. a) Adaylar “Başvuru Formu” nu eksiksiz olarak dolduracaklardır
  2. b) Başvuru Formuna ek olarak adaylar başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri ibraz edeceklerdir;
  3. Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesi ve transkript belgesinin aslı veya Başkanlık tarafından onaylı örneği, (belgenin aslının ibrazı halinde fotokopisi Başkanlıkça onaylanacaktır.)
  4. YDS veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan yukarıdaki tabloda belirtilen düzeyde puan durumunu gösterir sonuç belgesi,
  5. T.C. kimlik numarası beyanı,
  6. Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı,
  7. Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı,
  8. Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmadığına dair yazılı beyanı,
  9. Başkanlığın görev alanı ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olduğuna dair belge (yüksek lisans ve/veya doktora diploması, bu alanda görev yapan resmi veya özel kuruluşlardan alınacak hizmet belgesi, katılım sertifikası vb.)
  10. Çalışacağı süre boyunca veya Başkanlıktaki görevi sona ermesinden itibaren iki yıl süre ile görevli olduğu alanla ilgili Başkanlıkça yapılacak sınavlara girmeyeceğine ve 6114 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinin onbeşinci fıkrasında yer alan kapsam dâhilindeki yasaklılıklara uyacağına ilişkin taahhüt beyanı.

Sınava başvuru şarları neler?

GENEL ŞARTLAR

  1. a) Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak.
  2. b) Yukarıdaki tabloda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemek.
  3. c) Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

Özel Şartlar

  1. a) Türk Vatandaşı olmak,
  2. b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  3. c) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

ç) Askerlik le ilişiği bulunmamak,

  1. d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber/1524945-osym-sozlesmeli-uzman-personel-alimi-yapacak

Benzer haberler için tıklayınız.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555