Reklam
Reklam
blank

Kırşehir Sağlık Müdürlüğü, kendi antiseptiğini üretti

blank
Antiseptik Solüsyonu
blank

blank
Haber Merkezi

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık tesislerinde kullanılmak üzere DSÖ tarafından önerilen 'Antiseptik Solüsyonu' üretti.

Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü 'Antiseptik Solüsyonu' üretti

Çin'de ortaya çıkan, ardından Avrupa ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (covid-19) vakasından sonra dezenfekte ilaçları temininin zorlaşması sonrası komisyon tavsiye kararı ile üretime başlanıldığı duyuruldu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulundaki öğretim üyelerinden oluşan komisyonun aldığı tavsiye kararının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca uygun görülmesi üzerine, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli eczacı ve kimyager personel tarafından Bakanlığın Majistral El Dezenfektanı Hazırlama Kılavuzu'ndaki formülle el antiseptiği üretimi başladı.
Üretilen Antiseptik Solüsyon’lar Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlık sağlık tesislerinde kullanılmaya başlandı. (İHA)

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555