

Ülke genelinde yağışlı hava sistemi etkisini artırarak devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretse de yeni hafta ile birlikte birçok bölgede sağanak yağışlar etkili olacak.
Yağışlı günler geliyor! Kış kendini hissettirmeye başlıyor!
Meteoroloji verilerine göre Türkiye genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ancak batı ve kuzey kesimlerde sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgeleri, yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek. İç ve doğu kesimlerde ise sabah saatlerinde pus ve sis görülebilecek.
BATI’DA YAĞIŞLAR KUVVETLENİYOR
Pazar günü Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de yerel kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Sıcaklıkların İstanbul’da 16-20 derece, Ankara’da 14-22 derece arasında olması bekleniyor.
İç Anadolu’nun büyük bölümünde parçalı ve az bulutlu hava etkili olurken sabah saatlerinde pus görülecek.
Doğu Anadolu’da ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ihtimali bulunuyor.
YAĞIŞLAR ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR
Pazartesi günü yağış alan bölgeler genişleyerek Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunu içine alacak.
Uşak ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Sıcaklıkların İzmir’de 19-23 derece, Antalya’da 22-26 derece olacağı bildirildi.
SALI GÜNÜ SICAKLIKLAR ARTIYOR
Salı günü yağışlar batıda devam edecek; İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık hava hâkim olacak.
Sıcaklıklar Ankara’da 15-23, Adana’da 20-27, Diyarbakır’da 18-25 dereceye kadar yükselecek.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı ihtimali bulunuyor.
HAFTANIN DEVAMINDA GÜNEŞ VE YAĞMUR BİRLİKTE
Çarşamba günü yağışlar batı bölgelerde sürerken Güneydoğu Anadolu güneşli geçecek.
İstanbul’da sıcaklık 17-21 derece, Erzurum’da 12-19 derece olacak.
Hafta sonunda yağışlar Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusuna doğru kayarken hava genel olarak parçalı bulutlu seyredecek.
SEL VE SU BASKINI UYARISI
MGM, yağışlı bölgelerde ani sel, su baskını ve taşkın riskine karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
Sıcaklıkların genel olarak mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği açıklandı.



Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





