


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya ile yapılacak barış müzakereleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Türkiye'de!
Kritik zirve öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan Zelensky, uçaktan indikten sonra basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu.
Zelensky’nin ziyareti, İstanbul’da bugün düzenlenecek olan Ukrayna-Rusya barış müzakereleri öncesinde diplomatik temaslar açısından büyük önem taşıyor. Görüşmenin ardından Zelensky’nin İstanbul’a geçmesi bekleniyor.
Putin müzakerelere katılmayacak
Kremlin, dün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İstanbul’daki görüşmelere doğrudan katılmayacağını duyurdu. Ancak Rusya, müzakerelere üst düzey diplomat ve askeri yetkililerden oluşan güçlü bir heyet gönderecek. Rus heyetine, Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky başkanlık edecek.
Heyette ayrıca Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Genelkurmay Başkanlığı Ana Müdürlüğü Başkanı İgor Kostyukov, Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Bilgi Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Zorin, İnsani Devlet Politikası Dairesi Başkan Yardımcısı Yevgeniya Podobreyevskaya, Dışişleri Bakanlığı Bağımsız Devletler Topluluğu İkinci Dairesi Müdürü Aleksandr Polişçyuk ve Uluslararası Askeri İşbirliği Ana Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Vladimir Şevtsov yer alacak.
Ukrayna heyetinde kimler var?
İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılacak müzakerelerde Ukrayna’yı temsil edecek isimler de belli oldu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Devlet Başkanı Danışmanı Ihor Jovkva’nın yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili Ukrayna adına masada olacak.
İstanbul’daki zirve, 2022 yılından bu yana taraflar arasında yapılacak ilk doğrudan temas niteliği taşıyor. Gözler, bugün gerçekleşecek görüşmelerden çıkacak olası barış sinyallerine çevrildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler