Reklam
Reklam

Türkiye’yi sert kış günleri bekliyor!


bekli
Haber Merkezi

Türkiye’yi sert kış günleri bekliyor.. Türkiye genelinde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte, halk arasında “karakış” olarak bilinen zemheri soğukları etkisini göstermeye hazırlanıyor.

Türkiye’yi sert kış günleri bekliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, 22 Aralık Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan zemheri dönemi yaklaşık 40 gün boyunca ülke genelinde sert kış şartlarını beraberinde getirecek.

Kışın en çetin evresi olarak kabul edilen bu dönemde, ani sıcaklık düşüşleri, don ve buzlanma olayları ile birlikte özellikle iç ve doğu bölgelerde yoğun kar yağışları bekleniyor.

Pazar günü parçalı bulutlu hava etkili olacak

Zemheri öncesinde pazar günü ülke genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Güney ve kıyı kesimlerde sıcaklıkların 15-21 derece, iç bölgelerde ise 10-15 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. Karadeniz ve İç Anadolu’nun bazı kesimlerinde pus ve sis görülebilirken, yağışların sınırlı olacağı tahmin ediliyor.

Zemheri soğukları pazartesi başlıyor

22 Aralık Pazartesi günü itibarıyla sıcaklıklarda belirgin bir düşüş yaşanacak. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 5-10 dereceye, Doğu Anadolu’da ise 0-5 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da kar yağışı etkili olacak. Kıyı bölgelerde sıcaklıklar görece yüksek kalsa da gece saatlerinde don riski bulunuyor.

Soğuk hava dalgası salı günü güçleniyor

Salı günü soğuk hava dalgasının etkisini artırması bekleniyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da sıcaklıklar 0-7 derece aralığına düşerken, yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek. Marmara’da sıcaklıkların 5-10 derece, Ege ve Akdeniz’de ise 10-15 derece seviyelerinde olması öngörülüyor. İç bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı ihtimali bulunuyor.

Çarşamba ve perşembe günleri don ve kar etkili olacak

Çarşamba günüyle birlikte sıcaklıkların daha da azalacağı, iç kesimlerde gündüz saatlerinde bile 0-5 derece civarında seyredeceği, doğu bölgelerde ise eksi değerlerin görülebileceği tahmin ediliyor. Kar yağışı ve don olaylarının artması beklenirken, kıyı illerde yağmur geçişleri yaşanabilir.

Perşembe günü de benzer hava koşullarının sürmesi öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde kar yağışı etkili olurken, batı bölgelerde yağmur ve pus görülebilir. Gece saatlerinde iç kesimlerde sıcaklıkların sıfırın altına inmesi bekleniyor.

Uzmanlardan uyarı

Uzmanlar, zemheri süresince özellikle Marmara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların kısa sürede 10-15 derece düşebileceğine dikkat çekiyor. Buzlanma ve don riskine karşı sürücülerin tedbirli olması, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların ise soğuk havaya karşı dikkatli davranmaları gerektiği vurgulanıyor.

zemheri soğukları, hava durumu, Meteoroloji, kar yağışı, don ve buzlanma, kış şartları, soğuk hava dalgası, Türkiye hava durumu

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555