Reklam
Reklam







Tecer Çayı Coştu!

cosa
Habibe Güner

Tecer Çayı Coştu.. Sivas’ın Ulaş ilçesinden geçen Tecer Çayı’nda, son günlerde etkili olan yağışlar ve yüksek kesimlerde eriyen kar sularının etkisiyle debi önemli ölçüde arttı. Artan su seviyesi, bölgede yaşayan vatandaşların dikkatini çekerken çay çevresinde tedbirli olunması çağrısı yapıldı.

Tecer Çayı Coştu!

Kış aylarının ardından havaların ısınmasıyla birlikte yüksek rakımlı bölgelerdeki karların erimesi ve aralıklarla devam eden yağışlar, Tecer Çayı’nın debisinin yükselmesine neden oldu. Özellikle Ulaş ilçe merkezinden geçen çayda suyun akış hızının gözle görülür şekilde arttığı belirtilirken, bazı noktalarda su seviyesinin taşkın sınırına yaklaştığı ifade edildi.

Yetkililer, çay yatağı çevresinde bulunan tarım arazileri ve yerleşim alanlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gelişmelerin yakından takip edildiğini bildirirken, vatandaşların su kenarına yaklaşmamaları ve olası risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Bölgede su seviyesinin önümüzdeki günlerde hava şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterebileceği belirtilirken, gerekli görülmesi halinde ilgili kurumlar tarafından ek önlemler alınacağı öğrenildi.

Tecer Çayı, Ulaş, sel riski, kar erimesi, Sivas Ulaş, yağışlar

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram