DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
STERLIN 41,5382 % 0.71
FRANG 35,9293 % 0.18
ALTIN 2.324,45 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165

“Sosyal Hayat Açısından Eğitim Sağlık Hizmetleri – 2”

Yayınlanma Tarihi : Google News
“Sosyal Hayat Açısından Eğitim Sağlık Hizmetleri – 2”

Orhan Arslan’ın “Sosyal Hayat Açısından Eğitim Sağlık Hizmetleri – 2” isimli köşe yazısı;

“Sosyal Hayat Açısından Eğitim Sağlık Hizmetleri – 2”

Paralı eğitim; hem lise çağında, hem Üniversite çağında; yaygın hale getirilmemelidir. Hatta zaman içerisinde kaldırılmalıdır. Toplumda dengesizlik, oluşturmaktadır.

Bütün bunlara rağmen; Ülkemizde uygulanan mali politikalar ile; gelir dağılımı açısından çok iyi bir durumda olmadığımız ortadadır. Hala, dar gelirli vatandaşlardan vergi almaya devam ediyoruz. Sözde, çok çocuklu ailelere karşı destek amaçlı çalışmalar yapıldığından bahsedilmesine karşılık; ortada doyurucu ve tatmin edici sonuçları göremiyoruz. Hala, faiz lobisinin, yapmış olduğu hamlelerin altında eziliyoruz.

Asgari Ücret daha iyileştirilebilir. Vergi dışında bırakılabilir. Asgari ücretle çalışanlara; indirimli toplu taşım imkanları, sunulabilir. Sosyal hayatına katkı verecek gelişmeler yapılmalıdır.

Piyasa ekonomisine geçtiğimiz yıllardan beri; Devlet, eğitim, sağlık, barınma sektörlerinden giderek elini çekmektedir.  Parası ile, özel eğitim, sağlık hizmeti alma, Barınma imkanını elde etme,  çalışan kesim için; çok zor bir olaydır. Toki´ nin yaptığı çalışmalara rağmen; çalışan kesimin barınma ihtiyacı giderilememiştir. ARSA VE İNŞAAT  ÜZERİNDEN ASTRONOMİK PARALAR KAZANILMAKTADIR.  Bu alanlardaki, sıkıntının giderilmesi için; Devlet, kontrollü bir şekilde bu alanlardaki ihtiyacın giderilmesi için; bu alanlara el atmalıdır.  Ancak, sosyal devlet; insanına bu alanlarda yeteri kadar hizmet verdiği zaman; sosyal devlet olma özelliğini korur. Yapılan iyi niyetli çalışmalar olduğunun farkındayız, ancak yeterli değildir. BÜTÜN BUNLARA KARŞILIK, GÜÇLÜ SERMAYE HER ALANDA DAHA ZENGİN OLMAKTADIR.

Sağlık alanında, Halka yönelik olarak, Devletimizin yaptığı çalışmalar; Gayet güzeldir. Bu güzelliğin, Eğitim alanında da; güçlenmesini bekliyoruz. Bu Ülkede ev sahibi olarak anılan insan sayısı; Nüfusun Yüzde 65 ´i civarındadır. Yani hala Bu Ülkede nüfusun yüzde otuz beşi kiralık daireler kullanmaktadır. Toki´ nin yaptığı çalışmaların yeterli olduğu söylenemez. Üstelik, kentsel dönüşüm organizeleri; mevcut ev sahiplerine bir ikram özelliği taşımaktadır. Adamların evleri yenilenecektir. Evi olmayanlar ise; geri plana itilmektedir. Bu yaklaşım ne kadar sağlıklıdır. Evet, depreme karşı önlem almak gerekir. Öyle ise; önce ev sahibi olmayan insanlardan başlayınız. Onları sağlıklı ev sahibi yapınız…

Bu gerçekleri anlatarak, kötü bir tablo çizmek istemiyorum. Sosyal devlet olmanın gereği olarak; eğitim, sağlık ve barınma meseleleri sorun olmaktan çıkıncaya kadar,  tamamına yakını ücretsiz oluncaya kadar; Buna bağlı olarak, sosyal tabakalar arasındaki  sıkıntıların devam edeceği fikrini savunuyorum. Sosyal barışın, temini için söylediğim gerçeklerin devleti yönetenler tarafından; dikkate alınarak, sorunların çözüleceğini umuyorum. Paylaşımın daha adaletli, bölüşümün daha adaletli, herkesin daha eşit şartlarda muamele gördüğü, zamanları görmek istiyorum. Parası ve gücü olanların kendilerine göre; en üst düzeyde hayat tarzını benimsemelerini, yadırgamıyorum. Öyle bir hayat tarzı onların tercihidir.

Benim beklentim, son zamanlarda sosyal hayat açısından; Devlet eli ile başlatılan çalışmaların ücretsiz eğitim, sağlık ve barınma hedeflerinin gerçekleştirilmesine kadar devam etmesidir. Bu kadrolardan bunu beklemek hakkımız olsa gerektir… umutla bekliyorum…


YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.