



Sivas’ta da dahil olmak üzere Türkiye genelinde 49 ilde eş zamanlı düzenlenen dev operasyonlarda tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, zimmet ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlara karıştığı tespit edilen 146 şüpheli gözaltına alındı.
Sivas'ta tefecilere darbe!
Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) koordinesinde yapılan operasyonlara, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri katıldı.
Sivas’ta şüpheliler gözaltında
Operasyon kapsamında Sivas’ta da çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Tefecilik, kamu zararına dolandırıcılık ve belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları belirlenen kişiler hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılırken, kentte yapılan aramalarda çok sayıda çek, senet ve dijital materyal ele geçirildi.
Sahte altın atölyesi ortaya çıkarıldı
Operasyonlar sonucunda bir sahte altın atölyesi deşifre edilirken, 8 adet ruhsatsız tabanca, yüklü miktarda sahte çek ve senet ile birlikte çok sayıda sahte dokümana el konuldu. Yakalanan şüphelilerin mali yapılar ve kamu kurumları üzerinden nitelikli dolandırıcılık planladıkları belirlendi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin huzuru için suç ve suçlularla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Tefecilik ve dolandırıcılık yaparak vatandaşlarımızı mağdur edenlere göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler