Reklam
Reklam
blank

blank

Sivas’ta sağlık turizminde yeni dönem!

blank
dönemsa
blank
Haber Ajansı - İHA

Sağlık turizmi sektöründe önemli düzenlemeler getiren “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik”, 26 Nisan 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sivas'ta sağlık turizminde yeni dönem!

Yeni yönetmelikle birlikte sektörde faaliyet gösteren tüm sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlara yönelik ciddi değişiklikler ve yükümlülükler getirildi.

Yönetmeliğe göre artık sağlık turizmi hizmeti sunan tüm sağlık tesisleri ve aracı kuruluşların, dijital tabanlı HealthTürkiye portalı ile entegre çalışması zorunlu hale geldi. Bu sistem sayesinde hem sunulan hizmetler kayıt altına alınacak hem de hastalar, aldıkları sağlık hizmetlerini çevrim içi olarak takip edebilecek.

Cerrahi işlemler için komplikasyon sigortası zorunluluğu getirilirken, bu uygulamanın 2025 sonuna kadar tamamlanması gerektiği belirtildi. Sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara, USHAŞ tarafından uluslararası tanıtım ve destek sağlanacağı açıklandı.

Ayrıca sağlık tesislerinin, uzaktan sağlık hizmeti sunabilmesi için gerekli koşullar tanımlandı. Uzaktan hizmet veren tesislerin bu hizmetleri yine HealthTürkiye platformu üzerinden ilan etmesi gerekecek.

Yeni düzenlemeye göre, sağlık tesisleri ve aracı kuruluşların TÜSKA tarafından sağlanan uluslararası geçerliliğe sahip akreditasyon ve sertifikalara sahip olması zorunlu hale geldi. Bu belgelerin 2026 sonuna kadar tamamlanması gerekiyor.

Yönetmelik, hizmet kalitesini artırmak amacıyla sağlık tesislerinin hasta memnuniyeti, şikâyet oranları, randevu süreleri ve finansal performans gibi kriterler üzerinden değerlendirilmesini şart koşuyor. Bu değerlendirmeler hem Sağlık Bakanlığı hem de ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak yapılacak.

Ayrıca her sağlık tesisi ve aracı kuruluşun, hizmetlerinin takibini sağlayacak bir sorumlu personel belirlemesi gerekecek. Kuruluşların yabancı dilde internet sitesi bulundurmaları ve en az bir yabancı dil bilen personel istihdam etmeleri zorunlu hale getirildi. Aracı kuruluşlara, iki yabancı dilde 7/24 çağrı merkezi hizmeti sunma yükümlülüğü getirildi.

Mevcut yetki belgeli sağlık kuruluşlarının yeni yönetmeliğe altı ay içinde uyum sağlaması, komplikasyon sigortasını 2025 sonuna kadar, akreditasyon belgelerini ise 2026 sonuna kadar tamamlamaları gerekiyor.

Yeni düzenlemelerle birlikte Türkiye’nin sağlık turizminde kalite standardını yükseltmeyi ve uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı hedeflediği vurgulandı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555