Reklam
Reklam
blank

blank
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • İstanbul’da 1 Mayıs’ta 407 kişi gözaltına alındı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı!

İstanbul’da 1 Mayıs’ta 407 kişi gözaltına alındı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı!

blank
kişisa
blank
Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında ülke genelinde düzenlenen etkinlikler sırasında alınan güvenlik önlemleri ve gözaltı sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da 1 Mayıs'ta 407 kişi gözaltına alındı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı!

Yerlikaya, 1 Mayıs’ta toplam 122 bin 777 polisin görev aldığını, İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da 1 olmak üzere toplam 409 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul'da sendikalar kutlamalarını Kadıköy Meydanı’nda yaparken, bazı grupların Taksim Meydanı'na çıkmak istemesi ve güvenlik güçleriyle yaşanan gerginlikler sonucu gözaltılar gerçekleşti. Bakan Yerlikaya, provokatif eylemlerin önüne geçmek için büyük bir hassasiyetle çalışıldığını vurguladı.

122 bin 777 polis görevdeydi

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 78 ilimizde toplam 286 bin 584 vatandaşımızın katılımıyla düzenlenen 212 etkinlik tamamlandı. Bu kapsamda; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten İstanbul’da 407, Tokat’ta 1 ve Van’da da 1 olmak üzere toplam 409 şahıs gözaltına alındı.”

“Taksim Meydanı’na çelenk bırakma ve Kazancı Yokuşu’na karanfil sunma etkinliği kapsamında 13 sendikanın organizesinde 817 kişinin katılımıyla 13 farklı program gerçekleştirildi.”

“1 Mayıs’ın huzur ve güven içinde geçmesi için ülke genelinde 122 bin 777 kahraman polisimiz görev yaptı. Görevlerini büyük özveriyle sürdüren tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.”

Bakan Yerlikaya, etkinliklerin genel olarak barışçıl bir şekilde tamamlandığını ancak izinsiz eylemlere ve kamu düzenini bozmaya yönelik girişimlere müsaade edilmediğini belirtti.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555