
Sivas'ta Bıçakçıların Kurban Yoğunluğu Aile Hasretine Dönüştü.. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Sivas’ta bıçak ustalarının yoğun mesaisi başladı.
Sivas'ta Bıçakçıların Kurban Yoğunluğu Aile Hasretine Dönüştü!
Vatandaşların kurban hazırlıkları kapsamında bıçak bilemeye yönelmesiyle birlikte ustalar gece geç saatlere kadar çalışırken, bazı esnaflar ailelerine bile zaman ayıramadıklarını söyledi.
Sivaslı bıçak ustası Emre Göçeri, Kurban Bayramı öncesinde iş yoğunluğunun ciddi şekilde arttığını belirterek siparişlere yetişebilmek için sabaha kadar çalıştıklarını ifade etti. Göçeri, yoğunluk nedeniyle 2 yaşındaki kızını uzun süredir göremediğini söyledi.
“Kızımı Neredeyse 2 Aydır Göremiyorum”
Ramazan Bayramı sonrası yoğunluğun başladığını belirten Göçeri, “Bizim yoğunluğumuz Ramazan Bayramı’ndan beri devam ediyor. Geçen sene de aynı şekilde çalıştık. Kızım 2 yaşına girdi ama son iki aydır sipariş yoğunluğundan dolayı onu neredeyse hiç göremiyorum. Gece saat 03.00’e kadar çalışmaya devam ediyoruz. Sonuçta yılda iki bayram döneminde bu yoğunluğu yaşıyoruz” dedi.
Vatandaşların sadece kurban kesimi için değil, et parçalama işlemleri için de kaliteli bıçak tercih ettiğini ifade eden Göçeri, “Kurban fiyatları yüksek ama insanlar iyi bir bıçakla işlerini sorunsuz yapmak istiyor. Bilenmeyen bıçakların yerine yenileri alınıyor. Gerçek Sivas bıçağında çeliği ocakta limon sarısı renge ulaşana kadar ısıtıyor, ısıl işlemini kendimiz yapıyoruz. Böylece bıçak hayvanı mundar etmiyor” diye konuştu.
“Sivas Bıçağının Farkı Ağız Açımında”
Sivas bıçaklarının en önemli özelliğinin özel ağız açımı olduğunu belirten Göçeri, “Üçgen dediğimiz özel bir ağız açımımız var. Bu yapı sayesinde bıçak her şekilde masata geliyor. Masata gelmeyen bıçak işe yaramaz. Vatandaşlarımız güvenilir ustalardan alışveriş yapmalı” ifadelerini kullandı.
“Çin Çeliğine Dikkat”
Piyasada çok sayıda kalitesiz ürün bulunduğunu belirten Göçeri, “Piyasada Çin çeliği kullanımı çok fazla. Bu çelik hem ucuz hem de kalitesiz. Biz Almanya ve Fransa’dan gelen özel çelikler kullanıyoruz. İyi bir bıçakla kurban kesilir, deri yüzülür, et sıyrılır ve ardından uzun süre sorunsuz kullanılabilir” dedi.
Kurban Bayramı öncesinde Sivas’ta bıçakçılarda yaşanan yoğunluğun önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.
sivas, sivas bıçağı, kurban bayramı, bıçak bileme, emre göçeri, sivas haber, kurban hazırlığı, bıçak ustası, kasap bıçağı, sivas esnafı
Sivaslı bıçak ustası Emre Göçeri yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirterek, "Kızım 2 yaşına girdi ama son iki aydır yoğunluktan dolayı onu neredeyse hiç göremiyorum. Gece saat 03.00'e kadar çalışıyoruz" dedi. #sivas #sondakika pic.twitter.com/M0bCmSfvQA
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 7, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




