
Sivas’ta 7 Gündür Kayıp Büşra Bebekten Hâlâ İz Yok.. Sivas’ın Divriği ilçesinde 7 gündür kayıp olan 11 aylık Büşra bebeği bulmak için yürütülen çalışmalar devam ediyor. AFAD ve jandarma ekiplerinin dron ve kadavra köpekleriyle gerçekleştirdiği geniş çaplı aramalara rağmen şu ana kadar bebeğe ilişkin herhangi bir ize rastlanmadı.
Sivas’ta 7 Gündür Kayıp Büşra Bebekten Hâlâ İz Yok!
Divriği kırsalında hayvancılıkla uğraşan E.B., 7 gün önce jandarmayı arayarak 11 aylık bebeği Büşra’nın kayıp olduğunu bildirdi. İhbarın ardından bölgeye sevk edilen AFAD ve jandarma ekipleri İncedere Yaylası ve çevresinde geniş çaplı arama çalışması başlattı.
Aile ilk olarak bebeğin yabani hayvanlar tarafından götürülmüş olabileceğini ileri sürdü. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan anne E.B.’nin ise daha sonra bebeğin babası tarafından para karşılığında satıldığını iddia ettiği, ardından ifadesini değiştirerek babanın bebeği öldürdüğünü öne sürdüğü belirtildi. Dört gün boyunca gözaltında kalan annenin soruşturma sürecinde farklı iddialarda bulunduğu öğrenildi.
Annenin beyanları doğrultusunda ailenin yaylada yaşadığı bölge ve çevresinde yapılan aramalarda da Büşra bebeğe ulaşılamadı. Ekipler havadan dronlarla bölgeyi tararken, karadan gerçekleştirilen çalışmalarda kadavra köpeklerinden de yararlanılıyor. Şu ana kadar bebeğin yerini belirlemeye yardımcı olacak herhangi bir bulguya ulaşılamadığı bildirildi.
Güvenlik güçleri, arama çalışmalarının yoğunlaştığı İncedere Yaylası’na sivillerin girişine izin vermiyor. Bölgede çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
Öte yandan soruşturma kapsamında anne E.B., baba Y.B. ile M.R.B., R.B., Ö.B. ve M.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Samsun’daki cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Büşra bebeğin bulunması için arama çalışmaları devam ederken, olayla ilgili soruşturma da çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Sivas, Büşra bebek, Divriği, kayıp bebek
Sivas'ın Divriği ilçesinde 7 gündür kayıp olan 11 aylık Büşra bebeğe dair herhangi bir ize rastlanılamadı.#sivas #sondakika pic.twitter.com/UHjEJ0en11
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) September 17, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





