


Sivas’ın Örtülüpınar Mahallesi Hasanlı Sokak’ta vatandaşlar, kaldırım ve çevre düzenlemelerinin yetersizliğinden dolayı tepkili.
Sivas Örtülüpınar Mahallesi'nde kaldırım isyanı! Vatandaşlar rahatsız!
Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, sokakta bulunan bir arsa uzun süredir otopark olarak kullanılıyor. Bu durum hem trafik güvenliğini tehdit ediyor hem de kaldırımların daha da kötü hale gelmesine neden oluyor.
Kaldırımların büyük ölçüde bozulduğu ve yürüyüş için elverişli olmadığı sokakta, özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireylerin günlük hayatı zorlaşıyor. Vatandaşlar, sokakta park edilen araçlar yüzünden kaldırıma çıkmakta zorlandıklarını, çamur ve bozuk zemin nedeniyle ise mağdur olduklarını ifade ediyor.
Mahalle sakinleri, konuyla ilgili olarak yetkililere birçok kez başvurduklarını ancak bugüne kadar herhangi bir somut adım atılmadığını dile getirerek, sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Çevre düzenlemesi ve denetimlerin artırılmasını isteyen vatandaşlar, sokaklarının daha yaşanabilir hale getirilmesini istiyor.
(Yusuf Güven)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler