
Roberto Carlos Müslüman Olduğu İddialarını Yalanladı.. Brezilya ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Roberto Carlos, son günlerde gündeme gelen “Müslüman oldu” iddialarına açıklık getirdi. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Carlos, İslam dinine büyük saygı duyduğunu ancak İslam’ı kabul ettiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.
Roberto Carlos Müslüman Olduğu İddialarını Yalanladı!
Roberto Carlos’un Faslı iş insanı Süheyla Et-Tahiri ile evlenmesinin ardından Müslüman olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bazı haberlerde eski yıldız futbolcunun yaklaşık bir ay önce Brezilya’da Şeyh Cihad Hamada ile görüştüğü ve bu görüşme sırasında kelime-i şehadet getirerek İslamiyet’i seçtiği öne sürülmüştü.
Çiftin İslami usullere göre gerçekleştirildiği belirtilen düğününden bazı fotoğrafların sosyal medyada paylaşılması da iddiaların kısa sürede geniş kitlelere ulaşmasına neden olmuştu.
Hakkındaki haberlerin ardından sessizliğini bozan Roberto Carlos, Suudi Arabistan basınından Okaz gazetesine açıklamalarda bulundu. İslam dinine duyduğu saygıyı dile getiren Carlos, Müslüman olduğu yönündeki iddiaları ise açık bir şekilde yalanladı.
Carlos, “İslam’a en üst düzeyde saygı duyuyorum. Eşimi namaz kılarken görmek gerçekten çok güzel. Ancak İslam’ı kabul ettiğime ilişkin dolaşan söylentiler doğru değil” ifadelerini kullandı.
Böylece son günlerde sosyal medyada ve çeşitli basın kuruluşlarında geniş yankı uyandıran Roberto Carlos’un Müslüman olduğu yönündeki iddialara, efsane futbolcunun kendisinden yanıt gelmiş oldu.
Roberto Carlos, Fenerbahçe, İslamiyet, Spor Dünyası
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




