
Emniyet Teşkilatında 69 Görev Değişikliği.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de çok sayıda kurum ve kuruluşu ilgilendiren atama ve görevden alma kararları yer aldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcılığına Cihat Erce İşbaşar atanırken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatında 69 görev değişikliği gerçekleştirildi.
Resmi Gazete’de Atama Kararları! Emniyet Teşkilatında 69 Görev Değişikliği!
Atama kararına göre TÜİK Başkan Yardımcısı Furkan Metin görevden alınarak yerine Cihat Erce İşbaşar getirildi. Kenya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Uluslararası Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcısı Selin Özaydın atandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kapsamlı değişiklik kapsamında Güvenlik Daire Başkanı Emrullah Gölcük, Tanık Koruma Daire Başkanı İsmail Hakkı Günay ile Polis Başmüfettişleri Ali Karabağ ve Selçuk Doğuş, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine getirildi.
Kararnameyle çok sayıda ilin emniyet müdürü de değişti. Erzurum İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına atanırken; İbrahim Kaba Zonguldak, Barış Erkol Çorum, Beyti Kalaycı Kahramanmaraş, Aytekin Canıtez Van, Celal Özcan Kocaeli, İsmail Karasakal Rize, Faruk Karaduman Aydın, Osman Elbir Çankırı, Recep Tecimer Sinop, Serkan Karaman Balıkesir, Ahmet Arıbaş İzmir, Faruk Aydın Samsun, Murat Mutlu Diyarbakır ve Sinan Ergen Kayseri İl Emniyet Müdürü oldu.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanı Serdar Büyükleblebici Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne, Personel Başkanı Ali Süllü Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne, Dış İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Demirtola Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne ve Terörle Mücadele Daire Başkanı Yusuf Topcan Yalova İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.
Çok sayıda polis başmüfettişi de il emniyet müdürlüğü görevlerine getirildi. Karar kapsamında Ali Erkan Aktaşgül Amasya, Bülent Gürcan Bartın, Yusuf Fatih Atay Batman, Ayhan Karaduman Bayburt, Mehmet Darendeli Bingöl, Hikmet Ataman Bitlis, Gökhan Dedebağı Burdur, Esat Feryadi Doköz Erzincan, Mahmut Ay Erzurum, Mehmet Yüksel Gümüşhane, Nihat Özen Hatay, Eraslan Er Iğdır, Osman Tınmazol Karabük, Mustafa Çakır Kırklareli, Arslan Bağrıaçık Kilis, Arif Hakan Tandoğan Kütahya, Mustafa Varol Mardin, Cemal Dalman Muş, Sinan Dallı Nevşehir, Yavuz Doğan Şırnak ve Kenan Şengül Tokat İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.
Kararname kapsamında Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu ile 24 ilin mevcut emniyet müdürü ise Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.
Diğer kurumlarda da yeni görevlendirmeler yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcılığına Ali Rıza Çataldağ, Türkiye Uzay Ajansı Başkan Yardımcılığına Fatih Dulkan atandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde ise Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Fatih Aktay görevden alınarak yerine Hikmet Güneş getirildi. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcılığına atanırken, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Kahraman Akdoğan getirildi.
Resmi Gazete, atama kararları, Emniyet Genel Müdürlüğü, TÜİK
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





