Reklam
Reklam
blank

blank

Ölen eşine duyduğu aşkını taşlara kazıdı

blank
ölen
blank
Haber Merkezi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Rafet Topraktepe, üç yıl önce kaybettiği 54 yıllık eşi için evinin bahçesini adeta bir anıt parka çevirdi.

Ölen eşine duyduğu aşkını taşlara kazıdı

Eşine duyduğu sevgi ve vefayı unutulmaz kılmak isteyen Topraktepe, taşlara şiirler işleyerek bahçesini anlam yüklü bir alana dönüştürdü.

"Bu bahçeyi çok severdi, hatırası yaşasın istedim" diyen Topraktepe, Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal ve Zeki Müren gibi isimlerin dizelerini taşlara işleyerek eşiyle paylaştığı hatıraları ölümsüzleştirdi. Bahçede her köşe, bir başka anıyı, bir başka duyguyu simgeliyor.

"Ona olan vefa borcumu böyle ödedim"

54 yıl aynı yastığa baş koyduğu eşini hiç unutamadığını belirten Topraktepe, "İyi günde de kötü günde de hep yanımdaydı. Vefatından sonra bahçeye her çıktığımda gözlerim doldu. Bu taşlara yazdığım her dize, ona olan sevgimin bir yansıması" dedi.

500 kiloluk taşı bile yonttu

Taşları Güllü ve Melendiz Dağı eteklerinden toplayan Topraktepe, bazılarının ağırlığının 200 ila 500 kiloyu bulduğunu söyledi. "Volkanik taşları işlemek çok zordu. Bel fıtığı oldum ama değdi. İnsanlar gelip bakıyor, sanat eseri gibi diyorlar. Eşim yaşasaydı, en çok o gurur duyardı. O zaten her zaman bana destek verirdi" ifadelerini kullandı.

Topraktepe’nin şiirlerle donattığı bu anlamlı bahçe, hem eşine duyduğu büyük aşkın hem de örnek bir vefa duygusunun somut bir sembolü olarak görenleri duygulandırıyor.

blank

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555