Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Naci Görür Elazığ’daki depremi değerlendirdi: Afet beklemiyorum

Naci Görür Elazığ’daki depremi değerlendirdi: Afet beklemiyorum

blank
naci görürü
blank
Haber Merkezi

Elazığ'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Naci Görür Elazığ'daki depremi değerlendirdi: Afet beklemiyorum

Deprem, 16:22'de gerçekleşti ve derinliği 16,22 kilometre olarak açıklandı. AFAD, depremi resmi sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu ve şiddetinin Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa ve Batman gibi çevre illerde de hissedildiğini belirtti.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise yaptığı açıklamada, deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını ve kendilerine herhangi bir ihbar ulaşmadığını söyledi. Tarama çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise depremin 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremlerle bağlantılı olabileceğini belirtti. Görür, "Bu deprem, 6 Şubat’taki büyük depremlerin enerji transferinin bir sonucu olarak meydana geldi. Şu an için büyük bir afet beklemiyorum" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketini hatırlatarak, Elazığ'ın Şehsuvar bölgesinde gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremin, büyük oranda Malatya'dan Karlıova ve Göynük'e kadar olan bölgedeki depremlerle biriken enerjinin boşalmasından kaynaklandığını söyledi.

Görür, deprem sonrası bölgede büyük bir afet riski görmediğini ancak gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Haber merkezi

Büyük Sivas Haber

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555