Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında 19 Tutuklama! Dosyada Yeni Gelişme!

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında 19 Tutuklama! Dosyada Yeni Gelişme!


gelişme



Haber Merkezi

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında 19 Tutuklama.. Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheliden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında 19 Tutuklama! Dosyada Yeni Gelişme!

Yıllar sonra yeniden açılan soruşturmada, dosyanın Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredilmesinin ardından 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 25'i gözaltına alınırken, 2 kişinin başka suçlardan cezaevinde bulunduğu, 2 kişinin ise firari olduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilere "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçlamaları yöneltildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyonkarahisar'da belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler hakkındaki adli sürecin sürdüğü öğrenildi.

Soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında, 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle hüküm giyen eski TSK mensupları Aydın Özsıcak ve Davut Uçum'un da bulunduğu belirtildi. Ayrıca FETÖ kapsamında ihraç edilen bazı eski asker ve polislerin de soruşturma kapsamında yer aldığı ifade edildi.

Gözaltına alınan isimlerden birinin, daha önce de dosyada adı geçen ve FETÖ kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen eski pilot Ali Armağan olduğu öğrenildi. Yazıcıoğlu ailesinin avukatları, daha önce mahkemeye sundukları dilekçede, olay günü Ali Armağan'ın kullandığı askeri jetin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopteri takip ettiği yönündeki iddiaların ayrıntılı şekilde araştırılmasını talep etmişti.

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesi Keş Dağı'nda meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 2016 yılında takipsizlik kararı verilmiş, Yazıcıoğlu ailesi ile BBP'nin itirazı üzerine dosya yeniden değerlendirilmişti. Uzun yıllar devam eden soruşturmanın ardından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Muhsin Yazıcıoğlu, helikopter kazası, soruşturma, tutuklama

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555