

Sivaslı Gençler e-Devlet Üzerinden Öğrenebilecek.. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2026 Kasım celp dönemine ilişkin askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay, yedek astsubay ve er adaylarının merakla beklediği sınıflandırma sonuçları 27 Ekim 2026 Salı günü erişime açıldı. Sivas'ta askerlik görevini yerine getirmeye hazırlanan yükümlüler de hangi birlikte görev yapacaklarını e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.
MSB Duyurdu! Askerlik Yerleri Açıklandı! Sivaslı Gençler e-Devlet Üzerinden Öğrenebilecek!
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan askerlik takvimi doğrultusunda, Kasım 2026 sınıflandırma dönemi sonuçları belli oldu. Türkiye genelinde binlerce yükümlünün beklediği sonuçlarla birlikte askerlik yapılacak birlikler ve sevk tarihleri de netleşti.
Sivas'ta askerlik hazırlığı yapan gençler, e-Devlet sistemine giriş yaparak askerlik yerlerini sorgulayabilecek. Sınıflandırma sonuçları kapsamında yükümlülerin askerlik statüleri, görev yapacakları birlikler ve sevk dönemlerine ilişkin bilgiler görüntülenebilecek.
Askerlik yerlerini öğrenmek isteyen vatandaşların, [e-Devlet Kapısı](https://www.turkiye.gov.tr?utm_source=chatgpt.com) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Ardından Milli Savunma Bakanlığı hizmetleri arasında bulunan “Askerliğim” bölümünden sınıflandırma sonuçlarına ulaşılabilecek.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, yedek subay ve yedek astsubay adayları ile birinci grup erler 5 Kasım 2026 tarihinde birliklerine sevk edilecek.
İkinci grup erlerin sevk tarihi 3 Aralık 2026 olarak belirlenirken, üçüncü grup erler ise 7 Ocak 2027 tarihinde askerlik görevlerine başlamak üzere birliklerine katılacak.
Askerlik yerlerinin açıklanmasının ardından sevk belgesi işlemleri de önem kazandı. MSB'nin duyurusuna göre yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihlerinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden alabilecek.
Sevk belgesini almayan, belgesini aldığı hâlde belirtilen süre içerisinde birliğine katılmayan ya da kendisine verilen yol süresini aşan yükümlüler hakkında bakaya işlemi uygulanabilecek.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yükümlülere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ndeki adresleri ile eğitim birlikleri arasındaki mesafe esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödeneceği de belirtildi. Söz konusu ödemeler PTT şubelerinden veya PTTMatiklerden alınabilecek.
Öte yandan askerlik görevine başlayacak yükümlüler, mevcut cep telefonu hatlarını yetkili GSM bayileri aracılığıyla ücretsiz olarak askerlikte kullanılabilecek kısıtlı hatlara dönüştürebilecek.
Sivas'tan askere gidecek gençlerin de sınıflandırma sonuçlarını kontrol ederek sevk tarihlerini, birlik bilgilerini ve gerekli belgelerini zamanında hazırlamaları gerekiyor.
Sivas, Askerlik Yerleri, Milli Savunma Bakanlığı, Kasım 2026 Celbi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





