

Sivas Mimarsinan Mahallesi Çongar Evleri karşısındaki bulvarda kanalizasyon ve su hattında meydana gelen patlama, çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.
Mimarsinan Mahallesi’nde kanalizasyon ve su hattı patladı!
Yolda oluşan su birikintileri ve kötü koku, hem trafik akışını hem de yaya geçişini olumsuz etkiliyor.
Mahalle sakinleri, söz konusu arızanın uzun süredir devam ettiğini belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Patlamanın ardından çevrede çamur ve atık suların birikmesi, özellikle çocuklar ve yaşlılar için tehlike oluşturuyor.
Vatandaşlar, Sivas Belediyesi yetkililerine seslenerek bölgede acil onarım ve temizlik çalışması yapılmasını istedi. Sorunun çözülmemesi halinde hem sağlık açısından hem de altyapı açısından daha büyük sorunların ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.
#Sivas Mimarsinan Mahallesi Çongar evler karşısındaki bulvarda kanalizasyon ve su patlaması var… #SivasBelediyesi yetkililerinin ilgisine… pic.twitter.com/dgsVv7re3U
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) June 15, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler