
İYİ Partili Milletvekili 70 Milyon TL’lik Dolandırıcılığın Mağduru Oldu.. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kendilerini emniyet müdürü olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi oldu.
İYİ Partili Milletvekili 70 Milyon TL’lik Dolandırıcılığın Mağduru Oldu!
“FETÖ soruşturması” yalanıyla günlerce telefonla yönlendirilen Kocamaz'ın yaklaşık 70 milyon TL değerindeki para, altın ve ziynet eşyasını dolandırıcılara teslim ettiği ortaya çıktı.
Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda şüpheliler İstanbul’a kaçmaya çalışırken yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kendilerini TEM Müdürü Olarak Tanıttılar
Edinilen bilgilere göre, Burhanettin Kocamaz’ı telefonla arayan şüpheliler, kendilerini Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri olarak tanıttı. Kocamaz’a adının FETÖ soruşturmasına karıştığını, kimlik bilgilerinin örgüt üyeleri tarafından kullanıldığını ve adına çok sayıda banka hesabı açıldığını söylediler.
Şüpheliler, yürütülen operasyonun gizli olduğunu belirterek Kocamaz’ın kimseyle görüşmemesini istedi.
Önce Para Transferi Yaptırdılar
Kocamaz’ın ifadesine göre dolandırıcılar, banka hesaplarındaki paraların incelenmesi gerektiğini söyleyerek iki ayrı işlemle toplam 2 milyon 375 bin TL'nin farklı hesaplara gönderilmesini sağladı.
Bununla da yetinmeyen şebeke, evde bulunan altın ve dövizlerin de soruşturma kapsamında incelenmesi gerektiğini öne sürdü.
Evdeki Altınların Fotoğraflarını Gönderdi
Kocamaz, evinde bulunan yaklaşık 68 bin dolar, bin 900 euro, 7 kilo 350 gram külçe altın ile çok sayıda tam, yarım ve çeyrek altının fotoğraflarını çekerek şüphelilere gönderdi.
Dolandırıcılar, inceleme yapılacağını ve tüm mal varlığının devlet güvencesi altında olduğunu söyleyerek para ve ziynet eşyalarının teslim edilmesini istedi.
Parola: “Bayrak”
Şüpheliler, teslimat sırasında kullanılmak üzere “Bayrak” parolasını belirledi.
16 Haziran'da Ankara'da Başkent Üniversitesi yakınlarında gerçekleşen buluşmada, içerisinde para ve altınların bulunduğu çanta, parolayı bilen kişiye teslim edildi.
Kocamaz, teslimatın ardından kendisine eşyalarının inceleme tamamlandıktan sonra geri verileceğinin söylendiğini ancak daha sonra şahıslara ulaşamayınca dolandırıldığını anladığını belirtti.
Şüpheliler İstanbul’a Kaçarken Yakalandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı.
Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin İstanbul’a kaçtıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlarda aralarında suça sürüklenen çocukların da bulunduğu zanlılar, para ve ziynet eşyalarıyla birlikte yakalandı.
Operasyonda mağdura ait olduğu değerlendirilen çok sayıda altın ve nakit para ele geçirildi.
Tutuklandılar
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanan zanlılar, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği ve şebekenin başka mağdurlarının bulunup bulunmadığının araştırıldığı öğrenildi.
Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti, dolandırıcılık, FETÖ yalanı, Ankara, Mersin, nitelikli dolandırıcılık, emniyet, operasyon, gündem.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




