


İstanbul’da bir kez daha deprem gerçeği yaşandı. Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de şiddetli şekilde hissedildi.
İstanbul Silivri Açıklarında 6.2 Büyüklüğünde Korkutan Deprem!
AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre depremin merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olarak belirlendi. Sarsıntının yerin 6,92 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.
Deprem, kısa süre önce aynı bölgede meydana gelen 3,9’luk sarsıntının ardından yaşandı. İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Yalova gibi birçok ilde paniğe yol açan sarsıntı sonrası vatandaşlar sokaklara çıktı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Tüm ekiplerimiz saha taramalarına başladı”
Deprem sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”
Şu ana kadar can ve mal kaybına dair resmi bir açıklama yapılmazken, AFAD ve ilgili kurumların sahadaki çalışmaları devam ediyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler