
Her İki Kişiden Birinin Kredi Kartı Borcu Var.. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de kredi kartı borçlarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek kredi kartı faizleri için tavan ve taban düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi.
Her İki Kişiden Birinin Kredi Kartı Borcu Var!
Kredi kartı kullanımının günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade eden Palandöken, ülkede aktif 147 milyon kredi kartı bulunduğunu ve vatandaşların toplam kredi kartı borcunun 3 trilyon lirayı aştığını açıkladı.
“2 Milyon Kişi Yasal Takipte”
Borç yükünün giderek büyüdüğünü vurgulayan Palandöken, yaklaşık 2 milyon kişinin yasal takipte olduğunu belirterek, “323 milyar lira da batık kredi var. Bu mesele artık ekonomik olduğu kadar toplumsal bir soruna dönüşmüş durumda” dedi.
Bankalar Birliği, Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın birlikte çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, yüksek faiz oranlarının vatandaşın ödeme gücünü ortadan kaldırdığını söyledi.
“Vatandaş Ekmeği De Simidi De Kredi Kartıyla Alıyor”
Kredi kartının artık temel ihtiyaçlar için kullanıldığını belirten Palandöken, “Vatandaş ekmeği de, sütü de, simidi de kredi kartıyla alıyor. Günlük yaşamın her alanında kredi kartı kullanılıyor” ifadelerini kullandı.
Eskiden veresiye defteri kültürünün olduğunu hatırlatan Palandöken, bugün vatandaşın alışverişte en büyük güvencesinin kredi kartı olduğunu söyledi.
“Kredi Kartı Faizlerine Düzenleme Şart”
Piyasadaki durgunluğun nedenlerinden birinin kredi kartı borçları olduğunu savunan Palandöken, faiz yükünün vatandaşın harcama gücünü azalttığını belirtti.
Palandöken, “Bankalar Birliği’nin kredi kartı faizlerinde tavan-taban uygulamasına gitmesi gerekiyor. İnsanlar artık bu borcun altından kalkamıyor” dedi.
“Esnaf Ürün Alamıyor”
Sadece vatandaşın değil esnafın da kredi kartı borçları nedeniyle zor durumda olduğunu ifade eden Palandöken, ticari kredi kartı kullanan esnafın limitleri dolduğu için iş yerine ürün alamadığını söyledi.
Palandöken, “Esnaf kredi kartının asgari tutarını yatırıyor ama kalan faiz yüküyle baş etmekte zorlanıyor. Bu konuda yapılandırma ve yeni düzenlemeler yapılmalı” diye konuştu.
Bendevi Palandöken, TESK, kredi kartı, borç, faiz, ekonomi, esnaf
Türkiye'de kredi kartı kullanımındaki hızlı artış ve bunun ekonomik yapıya etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ülkemizde kredi kartı kullanan her iki kişiden bir kişi mutlak borçlu. 147 milyon kredi kartı var ülkemizde. 3 trilyon… pic.twitter.com/6As4jIjPwN
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 16, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




