Reklam
Reklam







  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Ekrem İmamoğlu’na 2 Yıl 1 Ay Hapis ve Siyasi Yasak Kararı!

Ekrem İmamoğlu’na 2 Yıl 1 Ay Hapis ve Siyasi Yasak Kararı!

yasak
Haber Merkezi

Ekrem İmamoğlu’na 2 Yıl 1 Ay Hapis ve Siyasi Yasak Kararı.. Tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği iddiasıyla yeniden yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca İmamoğlu hakkında belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına hükmetti.

Ekrem İmamoğlu’na 2 Yıl 1 Ay Hapis ve Siyasi Yasak Kararı!

Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya başka bir suçtan tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve İBB Başkan Vekili Nuri Aslan da takip etti.

Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen İmamoğlu, daha önce aynı dosyada beraat ettiğini ve bu kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından esastan değil usul yönünden bozulduğunu söyledi. Suçlamaya konu ifadelerinin hakaret kastı taşımadığını savunan İmamoğlu, sözlerinin Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açılışında yaşananlara yönelik siyasi eleştiri niteliğinde olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında İmamoğlu’nun “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya tepki gösteren İmamoğlu, suçlamaların mesnetsiz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Mahkeme, İmamoğlu’nu “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Takdiri indirim uygulanmasının ardından ceza 2 yıl 1 aya düşürüldü. Mahkeme ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 53/5. maddesi kapsamında İmamoğlu’nun belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verdi.

Dava kapsamında İmamoğlu hakkında daha önce iki kez beraat kararı verilmiş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi ise savunmasının usulüne uygun şekilde alınması gerektiği gerekçesiyle son beraat kararını bozmuştu. Dosyanın yeniden yerel mahkemeye gönderilmesinin ardından yapılan yargılama bu kararla sonuçlandı.

Ekrem İmamoğlu, Şadi Yazıcı, Hapis Cezası, Siyasi Yasak

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram