Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Dünyaca Ünlü Anadolu Aslanları Sivas’ta Güzellik İçin Yarıştı!

Dünyaca Ünlü Anadolu Aslanları Sivas’ta Güzellik İçin Yarıştı!

yarıştı



Haber Ajansı - İHA

Dünyaca Ünlü Anadolu Aslanları Sivas’ta Güzellik İçin Yarıştı.. Sivas’ın dünyaca tanınan marka değerlerinden Kangal köpekleri, uzun bir aranın ardından düzenlenen “Kangal Çoban Köpekleri ve Anadolu Çoban Köpekleri Irk Standartları ve Güzellik Yarışması”nda görücüye çıktı.

Dünyaca Ünlü Anadolu Aslanları Sivas’ta Güzellik İçin Yarıştı!

Türkiye’nin 22 farklı ilinden getirilen 253 Kangal köpeği, dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Sivas Belediyesi tarafından “Gurbetçi Buluşmaları” kapsamında Sıcak Çermik Kaplıcası’nda gerçekleştirilen organizasyon, Kangal çoban köpeklerinin ana vatanı Sivas’ta 2019 yılından bu yana düzenlenen ilk ırk standartları ve güzellik yarışması oldu.

“Bozkırın Aslanı” olarak da bilinen Kangal köpekleri; erkek, dişi, yavru, veteran ve 5 yaş üzeri jüri özel ödülü olmak üzere 5 farklı kategoride değerlendirildi. Jüri üyeleri yarışmaya katılan köpekleri baş, gövde, boyun, bacak, renk ve ırk standartlarına uygunluk gibi çeşitli kriterler üzerinden puanladı.

Gücü, sadakati ve heybetli görünümüyle dünyanın birçok ülkesinde tanınan Kangal köpeğine gösterilen yoğun ilgi dikkat çekerken, 22 ilden 253 köpeğin Sivas’a getirilmesi yarışmaya ayrı bir renk kattı. Yarışmanın sonunda kategorilerinde dereceye giren Kangal köpeklerinin sahiplerine çeşitli ödüller takdim edildi.

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun da Kangal köpeğinin şehrin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu belirterek, en son 2019 yılında benzer bir festival gerçekleştirildiğini söyledi. Uzun, “Sivas Belediyesi olarak şehrimizin en önemli değerlerinden birisi olan Sıcak Çermik Kaplıcası’nda, Gurbetçi Buluşma Etkinliğimiz kapsamında ‘Kangal Çoban Köpeği ve Anadolu Çoban Köpekleri Irk Standartları ve Güzellik Yarışması’ düzenledik. 22 ilden gelen tüm yarışmacılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu etkinlik, Kangal köpeğinin sadece Sivas’ta değil, Sivas dışında da yetiştirildiğini ve değer gördüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Organizasyonla birlikte Sivas’ın dünyaya açılan önemli değerlerinden Kangal köpeğinin tanıtımına katkı sağlanması ve ırk özelliklerinin korunmasına yönelik farkındalığın artırılması hedeflendi.

Sivas, Kangal Köpeği, Adem Uzun, Gurbetçi Buluşmaları

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555