Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Devlet Bahçeli’den AB’ye sert tepki: “Türkiye’siz yapamaz”

Devlet Bahçeli’den AB’ye sert tepki: “Türkiye’siz yapamaz”

pamaz
Haber Merkezi

Türkiye’siz yapamaz.. Bahçeli, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı uzun yıllardır çifte standart uyguladığını belirterek, Brüksel yönetiminin yaklaşımını eleştirdi.

Devlet Bahçeli’den AB’ye sert tepki: “Türkiye’siz yapamaz”

Türkiye’nin güvenlik, enerji, göç yönetimi ve bölgesel dengede kilit rol oynadığını vurgulayan Bahçeli, “Mesele Brüksel’in ikiyüzlü siyasetidir. Avrupa Türkiye’siz asla yapamaz” dedi.

Von der Leyen’in sözlerinin sıradan bir açıklama olmadığını ifade eden Bahçeli, bu yaklaşımın Avrupa’daki siyasi zihniyetin bir yansıması olduğunu söyledi. Avrupa’nın Türkiye’yi gerektiğinde stratejik ortak olarak gördüğünü ancak eşitlik söz konusu olduğunda dışlayıcı tavır sergilediğini belirten Bahçeli, bunun siyasi ahlak açısından sorunlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin krizler karşısında güçlü devlet geleneğiyle hareket ettiğini kaydeden Bahçeli, ülkenin milli menfaatleri doğrultusunda bağımsız politikalar izlemeye devam edeceğini söyledi. Hiçbir dış gücün Türkiye’ye rota çizemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin hem Batı hem de diğer küresel aktörlerle ilişkilerini kendi çıkarları çerçevesinde belirlediğini ifade etti.

Konuşmasında 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ne de değinen Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin tarihi önemine dikkat çekti. Ayrıca Kerkük Türkmenlerinin yaşadığı sorunlara da değinen Bahçeli, Türkiye’nin soydaşlarının yanında olmayı sürdüreceğini belirtti.

Devlet Bahçeli’nin açıklamaları, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve Türkiye’nin dış politikadaki konumuna ilişkin önemli mesajlar verdi.

Devlet Bahçeli, Avrupa Birliği, MHP

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555