
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. İletişim Şurası'nda yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremleri sürecinde yürütülen dezenformasyon kampanyalarına sert tepki gösterdi.
Erdoğan: Depremi Fırsata Çevirenler Bugün Adalete Hesap Veriyor
Erdoğan, deprem döneminde yalan haberler, provokasyonlar ve algı operasyonlarıyla devletin hedef alındığını, resmi kurumlara iftira atıldığını ve milletin paniğe sürüklenmeye çalışıldığını belirtti. Son dönemde ortaya çıkan bilgi ve belgelerle bu süreçte kimlerin hangi ilişkiler içinde olduğunun tek tek ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, "Depremi kullanarak siyasi ve ekonomik fırsatçılık yapanlar bugün adalete hesap veriyor." dedi.
Hukuk zemininde gereken tüm adımların kararlılıkla atılacağını vurgulayan Erdoğan, dezenformasyonla mücadelenin milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, gerilim ve kutuplaşmayı körükleyenlere fırsat verilmeyeceğini söyledi. Ayrıca dijital egemenliğin güçlendirilmesi, hakikatin korunması ve güçlü bir iletişim altyapısının oluşturulmasının öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




