


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması programında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bize giydirilen gömleği yırtıp atmak zorundayız”
Erdoğan, iç ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Bize giydirilen gömleği yırtıp atmak zorundayız." ifadelerini kullandı.
Küresel güçlerin kısır gündemler ve suni tartışmalar üzerinden Türkiye’yi yolundan alıkoymaya çalıştığını belirten Erdoğan, bu oyunlara gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
"Kendi içimizde ve uluslararası platformlarda tam bir birlik şuuruyla hareket etmekten başka yolumuz yoktur. Üzerimizdeki ölü toprağını atmalı, kararlı şekilde yürümeliyiz." dedi.
“İslam coğrafyasıyla bağlarımızı güçlendirmeliyiz”
Konuşmasında İslam dünyasına da seslenen Erdoğan, Müslüman ülkeler arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti:
"İslam coğrafyasıyla aramızdaki bağları güçlendirmemiz, Allah'ın ipine sımsıkı sarılmamız, ruh ve gönül birliğimizi baştan tesis ve tahkim etmemiz şarttır."
Bölgede devam eden çatışmaların ve mazlumların yaşadığı acıların yürekleri dağladığını belirten Cumhurbaşkanı, buna rağmen umudu kaybetmemek gerektiğini söyledi:
"İman varsa imkân da vardır. Umudumuzu kaybetmiyoruz."
Erdoğan’ın açıklamaları, hem iç siyasette hem de uluslararası ilişkilerde daha güçlü bir duruş çağrısı olarak yorumlandı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler