

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya, Endonezya ve Pakistan'ı kapsayan Asya ziyaretlerini tamamladı.
Cumhurbaşkanı Açıkladı! Kabine Değişiyor!
Her yurt dışı gezisi sonrası olduğu gibi, dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Erdoğan, AK Parti kongre süreci ve siyasi stratejiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
"Hiçbir hoca, takımı okumadan sahaya sürmez"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, parti içindeki yenilenme sürecinin devam ettiğini belirtti. "Sahaya nasıl bir takım süreceğiz, bunu benden öğrenmek istiyorsunuz. Hiçbir hoca, takımı okumadan sahaya sürmez. Bizler de şu anda üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, kongrelerde yeni ve dinamik kadroların oluşturulacağını vurguladı.
"İstanbul’u gördünüz, nasıl bir coşku vardı. Bu coşkunun yanında nasıl bir yapılanma gerçekleştirdik. İstanbul’da da aynı kadroyla sahaya çıkmadık. Gerek ana kademede gerek gençlik ve kadın kollarında yeni bir yapı oluşturduk. Şimdi de 23 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz kongre için hazırlıklarımızı yapıyoruz."
"Dinamik bir yapı oluşturacağız"
AK Parti'nin kongre süreçlerini "yenilenme ve tazelenme fırsatı" olarak gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Kongrelerimiz, her zaman AK Parti ve Türkiye için önemli dönüm noktaları olmuştur. Partimizi ve ülkemizi yöneten kadrolarımızı Büyük Kongrelerimizle belirledik. Bu süreçleri makam yarışı olarak değil, hizmet aşkıyla yanan kadrolar arasında bir bayrak yarışı olarak gördük. Amacımız her zaman, partimizi daha ileriye taşımak ve hizmet anlayışımızı güçlendirmek oldu."
AK Parti’nin yaklaşan kongre sürecinde "demografik yapıya uygun, dinamik bir liste hazırlayacaklarını ve siyasete yeni isimler kazandıracaklarını" ifade eden Erdoğan, Türkiye genelinde güçlü bir teşkilat yapılanması ile sahaya çıkacaklarını dile getirdi.
(Haber Merkezi)
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler