

Sivas’ta aşırı sıcaklık ve kuraklık, doğal yaşamı tehdit etmeye devam ediyor.
Bingöl Gölü tamamen kurudu! Kuş sesleri yerini sessizliğe bıraktı!
Merkeze bağlı Bingöl köyünde yer alan ve birçok göçmen kuşun uğrak noktası olan Bingöl Gölü, art arda yaşanan sıcak hava dalgaları ve yağışsız geçen yaz nedeniyle tamamen kurudu.
Sivas kent merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki Bingöl köyünün simgesi olan göl, bu yıl adeta yok oldu. Doğaseverlerin sık sık ziyaret ettiği, göçmen kuşların konaklama alanı olarak bilinen gölde artık ne su ne de yaşam kaldı. Gölün kurumasıyla birlikte kuş seslerinin yerini derin bir sessizlik aldı.
Uzmanlar, göldeki bu kuraklığın en büyük sebebinin yaz aylarında yeterli yağış alınamaması ve buharlaşma oranının yüksekliği olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda gölü besleyen yüzey ve yer altı sularındaki ciddi azalma da gölün tamamen kurumasına neden oldu.
Bölge halkı, her yıl göçmen kuşların gelişini bekledikleri gölün kuruması karşısında üzüntüsünü gizleyemedi. Ekosistem üzerinde ciddi bir tehdit oluşturan bu durum, Bingöl Gölü’nün yeniden canlanması için acil önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kuruyan göl havadan görüntülenirken, eski canlılığından eser kalmadığı gözlemlendi.
Merkeze bağlı Bingöl köyünde yer alan ve birçok göçmen kuşun uğrak noktası olan Bingöl Gölü, art arda yaşanan sıcak hava dalgaları ve yağışsız geçen yaz nedeniyle tamamen kurudu. #sivas #sondakika #sıcak pic.twitter.com/FbXnLrDi7D
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 23, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

