


PKK’nın kendini feshetme kararının ardından gözlerin çevrildiği DEM Parti, grup toplantısında kritik mesajlar verdi.
Bayramdan Önce Barış Adımı Çağrısı!
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kurban Bayramı öncesinde somut ve güven artırıcı adımların atılması çağrısında bulunarak, “Barış helaldir, ertelemek haramdır” ifadelerini kullandı.
Bakırhan, konuşmasında “Toplumun yıllardır barışa ve çözüme özlemi vardı, bugün o kapı aralanmıştır” dedi. Bayram öncesi yürütme erkinin sorumluluğunu yerine getirmesini beklediklerini belirten Bakırhan, “Kurban Bayramı’nı çifte bayrama çevirebiliriz. Bu süreci geciktirmek değil, hızlandırmak gerekir” diye konuştu.
“Devlet Bahçeli’ye Teşekkür Ediyoruz”
DEM Parti Eş Genel Başkanı, sürece dair bazı siyasi aktörlerin açıklamalarını da olumlu bulduklarını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Barış havası kalıcı ve gerçekçi olmalıdır” açıklamasına dikkat çeken Bakırhan, bu sözlerin “yapıcı” olduğunu ifade ederek teşekkür etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Kalıcı barış atılacak adımların samimiyetine ve hukukiliğine bağlıdır” sözlerini de “kıymetli” olarak değerlendirdi.
“Öcalan’ın rolü yadsınamaz”
Bakırhan, sürecin gelişiminde Abdullah Öcalan’ın etkisine dikkat çekerek, “Bu tarihi sürecin gelişmesinde başta Sayın Öcalan’a, Bahçeli’ye, Erdoğan’a, Özel’e, Davutoğlu’na, Babacan’a, Arıkan’a ve katkı sunan tüm siyasi aktörlere teşekkür ediyoruz” dedi.
“Meclis barışın kurucu gücü olsun”
PKK’nın ve Öcalan’ın işaret ettiği gibi sürecin adresinin Meclis olduğunu ifade eden Bakırhan, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü gerçeğe dönüşsün. Meclis, barışın kurucu gücü olsun” ifadelerini kullandı. Bakırhan, demokratik siyasetin önünün açılması gerektiğini de belirtti.
“Bu bir al-ver süreci değil”
DEM lideri, sürecin bir “al-ver” pazarlığı değil, demokratikleşme ekseninde ilerlemesi gereken bir siyasi süreç olduğunu vurguladı. “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıralım” çağrısı yapan Bakırhan, barışın herkes için kazanım olacağını dile getirdi.
Toplantı, barış sürecinin ilerlemesine yönelik Meclis’in, yürütmenin ve tüm siyasi aktörlerin daha fazla sorumluluk alması gerektiği mesajıyla sona erdi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler