Reklam
Reklam







  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Bakü, Tebriz Ve Sivas’ın Edebiyatı Aynı Çatı Altında Buluştu!

Bakü, Tebriz Ve Sivas’ın Edebiyatı Aynı Çatı Altında Buluştu!

çatı
Haber Ajansı - İHA

Bakü, Tebriz Ve Sivas’ın Edebiyatı Aynı Çatı Altında Buluştu.. Sivas Yazarlar Şairler ve Âşıklar Derneği (SİYŞAD) tarafından düzenlenen “Bakü-Tebriz-Sivas Edebiyat Buluşması”, Türk dünyasının ortak kültür, sanat ve edebiyat mirasını Sivas’ta buluşturdu.

Bakü, Tebriz Ve Sivas’ın Edebiyatı Aynı Çatı Altında Buluştu!

Abdiağa Konağı’nda gerçekleştirilen programa Türkiye, Azerbaycan ve Tebriz’den yazar, şair ve sanatçılar katıldı. Edebiyatseverlerin ilgi gösterdiği etkinlikte farklı coğrafyalardan gelen konuklar, kültür ve edebiyat üzerine eserlerini katılımcılarla paylaştı.

Programa Türkiye’den Prof. Dr. Kerem Karabulut ve Yahya Azeroğlu, Azerbaycan’dan Gabil Zimistanoğlu, Banu Hesengızı Musayeva ve Könül Ordubadi, Tebriz’den ise Hamit Gence katıldı. Konuklar, Türk dünyasının ortak kültürel değerleri ve edebiyat birikimi üzerine paylaşımlarda bulundu.

Edebiyatın yanı sıra müzik ve şiirin de yer aldığı programda Âşık Kaptani ve Udi Abdullah Durgun sahne aldı. Türk halk müziği ve âşıklık geleneğinden örneklerin seslendirildiği etkinlik, katılımcılardan ilgi gördü.

Türk Ocakları Sivas Şube Başkanı Kadir Coşkun ile çok sayıda edebiyatseverin de katıldığı buluşma, SİYŞAD Başkanı Zekeriya Duman’ın teşekkür konuşmasıyla devam etti. Program, katılımcıların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Sivas, SİYŞAD, edebiyat, Türk dünyası

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram