Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Bakan Bayraktar’dan İşverenlere Sert Uyarı İşçiye Borcu Olana Ruhsat Yok!

Bakan Bayraktar’dan İşverenlere Sert Uyarı İşçiye Borcu Olana Ruhsat Yok!

Bakan Bayraktar’dan İşverenlere Sert Uyarı İşçiye Borcu Olana Ruhsat Yok!
Haber Merkezi

Bakan Bayraktar’dan İşverenlere Sert Uyarı İşçiye Borcu Olana Ruhsat Yok...Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Doruk Madencilik işçileriyle ilgili yaşanan süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar’dan İşverenlere Sert Uyarı İşçiye Borcu Olana Ruhsat Yok!

İşverenlerin işçilere karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, “İşçiye borcu olana ruhsat yok” mesajını net şekilde verdi.

Maaş ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle Eskişehir’den Ankara’ya yürüyen maden işçilerinin eylemi, Ankara’daki görüşmelerin ardından sona erdi. İçişleri Bakanlığı’nda yapılan toplantı sonucunda işveren ile işçiler arasında uzlaşma sağlanırken, 96 milyon 340 bin liranın işçilerin hesaplarına yatırıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Bayraktar, söz konusu firmanın geçmişte de benzer sorunlar yaşadığını belirterek, işçi alacaklarının yanı sıra farklı sektörlerde de problemler yaşandığını ifade etti. Bayraktar, hükümet olarak sürece sürekli müdahil olduklarını ancak işverenin sorumluluklarını yerine getirmediğini dile getirdi.

Yerli kömür üretimine verilen desteklere de değinen Bayraktar, 2029 yılına kadar satın alma garantisi sağlandığını hatırlatarak bu desteklerin belirli şartlara bağlı olduğunu vurguladı. Bu şartların başında işçiye borcu olmaması, çevresel yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve devlete borcun bulunmaması geldiğini belirtti.

Bayraktar, bu şartlara rağmen işçilerin haklarının ödenmediğini ifade ederek, ilgili firmaya yönelik sert bir tutum sergiledi. “Bu firmaya artık ruhsat vermem” diyen Bayraktar, işverenlerin devlet desteklerini kötüye kullanmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Açıklamalarda, bazı firmaların işçilerin mağduriyetini kullanarak devlet üzerinde baskı oluşturmayı amaçladığı iddialarına da değinildi. Bayraktar, bu tür girişimlere karşı gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Yetkililer, işçi haklarının korunması ve üretim süreçlerinin sürdürülebilir şekilde devam etmesi için denetimlerin süreceğini bildirdi.

enerji, maden işçileri, ruhsat, bakan bayraktar, işçi hakları

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555