Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Alkollü İçki Firmalarına Yeni Kısıtlama! Tabela ve Vitrinlerde Logo Kullanılamayacak!

Alkollü İçki Firmalarına Yeni Kısıtlama! Tabela ve Vitrinlerde Logo Kullanılamayacak!

logo




Haber Merkezi

Tabela ve Vitrinlerde Logo Kullanılamayacak.. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle alkollü içki üreten, ithal eden ve pazarlayan firmalara yönelik reklam ve tanıtım kısıtlamaları genişletildi.

Alkollü İçki Firmalarına Yeni Kısıtlama! Tabela ve Vitrinlerde Logo Kullanılamayacak!

"Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında yapılan değişikliklerle, alkollü içki firmalarının isim, marka, logo ve amblemlerinin kullanım alanları önemli ölçüde sınırlandırıldı.

Tabela ve Vitrinlerde Yer Alamayacak

Yeni düzenlemeye göre alkollü içkilerin veya bu ürünleri üreten, ithal eden ve pazarlayan şirketlerin isimleri, markaları, logoları ve amblemleri iş yerlerinin iç ve dış bölümlerinde, vitrinlerde ve satış ünitelerinde bulundurulamayacak.

Ayrıca ürün ambalajlarında yer alan ifade, şekil, işaret ve görsellerin de bu alanlarda kullanılmasına izin verilmeyecek.

Etkinliklerde Sponsorluk Kısıtlaması

Kanunla birlikte alkollü içki firmalarının etkinliklerde görünürlüğüne yönelik de yeni sınırlamalar getirildi.

Buna göre söz konusu firmalar, düzenlenen etkinliklerde veya herhangi bir mecrada yapılacak yayın ve paylaşımlarda ticaret unvanlarını, marka isimlerini, logolarını, amblemlerini ya da ürün ambalajlarında yer alan görselleri kullanarak destek veremeyecek.

Marka Kullanımına Yeni Düzenleme

Yapılan değişiklik kapsamında fermente alkollü içki markalarının distile alkollü içki markası olarak, distile alkollü içki markalarının ise fermente alkollü içki markası olarak kullanılmasının da önüne geçilecek.

Yeni düzenleme ile alkollü içki ürünlerinin tanıtım ve görünürlüğünün azaltılması hedeflenirken, uygulamanın detaylarının ilgili kurumlar tarafından takip edileceği belirtildi.

alkollü içki, Resmi Gazete, yeni düzenleme, reklam yasağı, tabela, logo, marka, sponsorluk, kanun değişikliği, gündem.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555