
A Milli Takım Dünya Kupası'na ABD Maçıyla Veda Ediyor.. A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında ev sahibi ABD ile karşı karşıya gelecek.
A Milli Takım Dünya Kupası'na ABD Maçıyla Veda Ediyor!
Üst tur şansı kalmayan ay-yıldızlı ekip, turnuvadaki son sınavında sahaya prestij mücadelesi için çıkacak.
D Grubu'nda oynadığı ilk iki maçta Avustralya ve Paraguay'a mağlup olan Türkiye, henüz puanla tanışamadı. Grubun son maçları öncesinde ABD 6 puanla liderliği garantilerken, Avustralya ve Paraguay'ın 3'er puanı bulunuyor.
Los Angeles Stadı'nda oynanacak karşılaşma TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ay-yıldızlı ekipte mücadele öncesinde sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.
Turnuva öncesi dikkat çeken ekipler arasında gösterilen A Milli Takım, geride kalan iki maçta üstün oyun istatistiklerine rağmen gol sevinci yaşayamadı. Türkiye, iki karşılaşmada toplam 62 şut çekerken, iki kez direğe takıldı ve yüzde 70'in üzerinde topa sahip olmasına rağmen fileleri havalandıramadı.
A Milliler, ilk kez katıldığı 1954 Dünya Kupası'nda bir galibiyet ve iki mağlubiyet almış, 10 gol atıp kalesinde 11 gol görerek turnuvayı 16 takım arasında dokuzuncu sırada tamamlamıştı. Türkiye, ABD karşısında iyi bir sonuç alamaması halinde Dünya Kupası tarihindeki en kötü turnuva deneyimlerinden birini yaşamış olacak.
Muhtemel 11'ler
ABD: Freese, Scally, McKenzie, Trusty, Arfsten, Roldan, Berhalter, Weat, Reyna, Zendejas, Pepi
Türkiye: Mert, Zeki, Ozan, Abdülkerim, Eren, Salih, Orkun, İrfan Can, Can, Kenan, Deniz
Karşılaşmayı Mustapha Ghorbal Yönetecek
Mücadelede Cezayir Futbol Federasyonu'ndan Mustapha Ghorbal düdük çalacak. Ghorbal'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Mokrane Gourari ve Abbes Akram Zerhouni yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Birleşik Arap Emirlikleri Futbol Federasyonu'ndan Omar Mohamed Al Ali olacak.
A MilliTakım, Türkiye, ABD, DünyaKupası, FIFA, Montella, Futbol, TRT 1
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




