

Yıldız Dağı’na Mevsimin İlk Karı Yağdı.. Sivas’ın önemli kış turizm merkezlerinden Yıldız Dağı’na mevsimin ilk karı düştü. Kar yağışıyla birlikte beyaz örtüye bürünen Yıldız Dağı, ortaya çıkan eşsiz manzarasıyla kış mevsiminin gelişini müjdeledi.
Yıldız Dağı’na Mevsimin İlk Karı Yağdı!
Sivas’ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Şehrin önemli turizm merkezlerinden biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi de mevsimin ilk karıyla beyaza büründü.
Kar yağışının ardından dağın zirvesinde ve çevresinde oluşan beyaz örtü, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.
Her yıl kış aylarında çok sayıda kayak ve doğa tutkununu ağırlayan Yıldız Dağı, ilk karın düşmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi.
Sivas şehir merkezine yaklaşık 58 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak pistleri, telesiyej tesisleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin önemli kış turizmi noktaları arasında yer alıyor.
Mevsimin ilk karının yağması, yaklaşan kayak sezonu öncesinde heyecan oluştururken, kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla birlikte kayak faaliyetlerinin başlaması bekleniyor.
Özellikle hafta sonları Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği Yıldız Dağı, kış boyunca kayak, snowboard ve çeşitli kış aktiviteleri için ziyaretçilerini ağırlıyor.
İlk kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen Yıldız Dağı, hem doğaseverlere hem de kayak tutkunlarına kışın yaklaştığını bir kez daha hatırlattı.
Yıldız Dağı'nda kayak sezonunun açılış tarihi ise kar koşulları ve tesislerin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından netleşecek.
Sivas, Yıldız Dağı, Kar Yağışı, Kayak Merkezi
❄️Yıldız Dağı’na Mevsimin İlk Karı Düştü
Beyaza bürünen Yıldız Dağı, kış mevsiminin gelişini en güzel haliyle müjdeliyor.
Şimdi karın, kayak heyecanının ve eşsiz kış manzaralarının zamanı ⛷️🏂 https://t.co/LYYMgkgLfH
— Sivas Valiliği (@sivasvaliligi) November 7, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





