Reklam
Reklam


  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’tan Tanzanya’ya 100 Vagon İhraç Edilecek!

Sivas’tan Tanzanya’ya 100 Vagon İhraç Edilecek!



edilecek
Haber Ajansı - İHA

Sivas’tan Tanzanya’ya 100 Vagon İhraç Edilecek.. Sivas, Türkiye’nin yerli ve milli demir yolu sanayisindeki gücünü bir kez daha dünyaya taşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünde üretilecek 100 adet yük vagonunun Afrika ülkesi Tanzanya’ya ihraç edileceğini açıkladı. Tamamı yerli ve milli imkânlarla üretilecek vagonlar, Sivas’ın sanayi ve ihracat potansiyeline önemli katkı sağlayacak.

Sivas’tan Tanzanya’ya 100 Vagon İhraç Edilecek!

Türkiye’nin demir yolu araçları üretiminde önemli merkezlerinden biri olan Sivas, yeni bir uluslararası ihracat projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) bünyesinde faaliyet gösteren Sivas Bölge Müdürlüğü, Tanzanya için 100 adet Sggmrs tipi yük vagonu üretecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ihracat anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, TÜRASAŞ’ın üretim kabiliyetini uluslararası pazarlara taşımaya devam ettiklerini belirterek Sivas’ta üretilecek vagonların Tanzanya’nın demir yolu taşımacılığında kullanılacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu, Tanzanya’ya daha önce DE10000 tipi ana hat lokomotifi ihraç edildiğini hatırlatarak, yeni vagon ihracatının aynı ülkeye bir yıl içerisinde gerçekleştirilecek ikinci demir yolu aracı ihracatı olacağını ifade etti.

Uraloğlu, “Tanzanya’ya bir yıl içinde ikinci demir yolu aracı ihracatımızı gerçekleştireceğiz. Şimdi de 100 adet yük vagonumuzu ihraç etmeye hazırlanıyoruz. TÜRASAŞ’ın üretim kabiliyetini yeni ihracatlarla uluslararası pazarlara taşımayı sürdürüyoruz.” dedi.

İhracat kapsamında üretilecek 100 yük vagonunun tamamının Sivas’ta imal edileceğini vurgulayan Uraloğlu, bu yatırımın kentteki üretim kapasitesinin uluslararası pazarlara açılması açısından da önemli olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Yerli ve milli imkânlarla üreteceğimiz vagonlarımızı Tanzanya’nın demir yolu taşımacılığında kullanılmak üzere ihraç edeceğiz. Böylece Sivas’taki üretim kapasitemizi ihracata yönelik olarak da değerlendirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta üretilecek yük vagonlarının teknik özellikleri de dikkat çekiyor. Sggmrs tipi vagonlar, 109 ton taşıma kapasitesine sahip olacak. Altı akslı ve yaklaşık 21 metre uzunluğundaki vagonlar, farklı uzunluklardaki konteynerlerin taşınmasına uygun şekilde tasarlanacak.

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünün üretim gücüne dikkat çekerek, “Sggmrs tipi yük vagonlarımız 109 ton taşıma kapasitesine sahip olacak. 6 akslı ve yaklaşık 21 metre uzunluğundaki vagonlarımız, farklı uzunluklardaki konteynerlerin taşınmasına uygun olarak üretilecek. TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğümüzde üreteceğimiz vagonlarımızla Tanzanya’nın demir yolu yük taşımacılığına katkı sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

Demir yolu sanayisinde köklü bir üretim geçmişine sahip olan Sivas, TÜRASAŞ bünyesinde gerçekleştirilen yerli ve milli üretim faaliyetleriyle Türkiye’nin stratejik sanayi merkezleri arasında yer alıyor. Yeni ihracat projesiyle birlikte Sivas’ta üretilen demir yolu araçları, Türkiye sınırlarını aşarak Afrika kıtasındaki taşımacılık faaliyetlerinde de kullanılacak.

Sivas’ta üretilecek 100 vagonun Tanzanya’ya ihraç edilmesi, kentteki sanayi altyapısının uluslararası rekabet gücünü ortaya koyarken, yerli üretimin ihracata dönüştürülmesi açısından da önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Sivas, TÜRASAŞ, Tanzanya, Yük Vagonu İhracatı

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram