
Kuvvetli Sağanak Geliyor.. İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmeler doğrultusunda 28 Eylül Pazartesi günü 18 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Çok sayıda kentte kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak bekleniyor.
İçişleri Bakanlığı’ndan 18 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı! Kuvvetli Sağanak Geliyor!
Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin Türkiye’nin batı ve iç kesimlerindeki etkisi yeni haftanın ilk gününde de devam ediyor. Yağışlarla birlikte bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının da düşmesi bekleniyor.
Son tahminlere göre Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri ile Konya’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.
Marmara Bölgesi’nde ise yağışların şiddetini artırması bekleniyor. İstanbul ve Kocaeli’nin yanı sıra Balıkesir’in kuzey kesimleri ile Çanakkale’nin doğusunda kuvvetli yağış tahmin ediliyor.
Kocaeli, Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya çevreleri ile İstanbul’un özellikle kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Yağışların bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz’de de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük çevreleri ile Kastamonu’nun kuzey ve Sinop’un batı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.
İçişleri Bakanlığı, kuvvetli yağışların beraberinde getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel taşkın, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.
Yetkililer, özellikle kuvvetli yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşların meteorolojik uyarıları ve ilgili kurumların açıklamalarını yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti.
sağanak yağış, meteoroloji, İçişleri Bakanlığı, sarı kod
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





