Reklam
Reklam







  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • “Sokaklar Güvende” Operasyonlarında 1613 Şüpheli Gözaltına Alındı!

“Sokaklar Güvende” Operasyonlarında 1613 Şüpheli Gözaltına Alındı!

alındı
Haber Merkezi

“Sokaklar Güvende” Operasyonlarında 1613 Şüpheli Gözaltına Alındı.. Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çeteleri ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik başlatılan “Sokaklar Güvende” operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Operasyonlar kapsamında 2 bin 594 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, şu ana kadar bin 613 şüpheli gözaltına alındı.

“Sokaklar Güvende” Operasyonlarında 1613 Şüpheli Gözaltına Alındı!

Milyonlarca öğrencinin yeni eğitim öğretim yılı için okullarına döndüğü gün gerçekleştirilen operasyonlar, 78 Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürütüldü. Bakan Gürlek’in verdiği bilgilere göre ülke genelinde toplam 151 operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda jandarma ve polis teşkilatlarından toplam 11 bin 466 kolluk personeli görev aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda 2 bin 594 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, bin 613 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı verilen 618 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

Şüphelilere yönelik gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Bakan Gürlek, aramalarda 199 ateşli silah, 9 bin 39 fişek ve kartuş, 2 el bombası, 10 bin 520 sentetik ecza ve uyuşturucu hap/tablet ile yaklaşık 37,25 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Soruşturmaların suç örgütlerinin yalnızca üyelerine değil, finansman kaynakları, mal varlıkları ve suç faaliyetlerini sürdürebilme kapasitelerine de odaklandığını belirten Gürlek, yapılan incelemelerde 26,9 milyar liralık işlem hacminin tespit edildiğini bildirdi.

Mali çalışmalar kapsamında 408 banka hesabı, 35 taşınmaz, 31 araç ve 10 şirkete el koyma tedbiri uygulandı. Söz konusu tedbirlerin devam eden soruşturmalar kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Bakan Gürlek, firari durumdaki şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaların tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirterek adli sürecin sürdüğünü kaydetti.

Sokaklar Güvende, Akın Gürlek, Operasyon, Suç Örgütleri

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Yusuf GüvenEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram