
Sivas Belediyesi'nden Seyyar Satıcılık Açıklaması.. Sivas Belediyesi, kent merkezinde yaşanan seyyar satıcı ve zabıta gerginliğinin ardından kamuoyuna yönelik kapsamlı bir açıklama yayımladı.
Sivas Belediyesi'nden Seyyar Satıcılık Açıklaması: "Amacımız Kamu Düzenini ve Halk Sağlığını Korumak"
Belediye, denetimlerin kayıtlı esnafın haklarının korunması, kamu düzeni ve halk sağlığının sağlanması amacıyla yürütüldüğünü vurguladı.
Belediyeden yapılan açıklamada, şehir merkezindeki seyyar satıcılık faaliyetlerine önceki yıllarda Belediye Emir ve Yasakları kapsamında son verildiği hatırlatılarak, bu uygulamanın kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, gündeme gelen kişilerin sosyal medya üzerinden zabıta personelini hedef alan hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı, bu paylaşımların adli makamlara taşındığı ve yargılama sonucunda ilgili kişiler hakkında mahkeme tarafından cezai hüküm tesis edildiği belirtildi.
Yapılan denetimlerde, söz konusu kişilerin bir dönem mahalle arasında iş yeri işlettiği, daha sonra bu faaliyetlerini sonlandırarak pazar yerlerinde satış yaptığı, satışını yaptıkları ürünleri ise eski sanayi bölgesinde halk sağlığı açısından uygun olmayan koşullarda depoladıklarının tespit edildiği kaydedildi. Aynı bölgede seyyar satıcılık yaptığı belirlenen üç kişi hakkında da gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
Belediye, bugün yaşanan olayda zabıta ekiplerinin tehdit ve tahriklere rağmen soğukkanlılığını koruduğunu belirterek, görüntülerde bir kişinin kendisine zarar verdiği sırada ekiplerin vakit kaybetmeden ambulans çağırdığı ve şahsın daha fazla zarar görmesini engellediğini ifade etti.
Açıklamada ayrıca, şehir merkezinde izinsiz satış yapılmasına yönelik denetimlerin özellikle bölgedeki esnafın yoğun şikâyetleri üzerine gerçekleştirildiği belirtilirken, ekonomik şartlar da gözetilerek uygun görülen mahallelerde satış yapılabilmesi veya pazar yerlerinde yer tahsis edilmesi yönünde çözüm odaklı yaklaşımlar sergilendiği aktarıldı.
Sivas Belediyesi, yürütülen denetim ve uygulamaların herhangi bir kişi ya da gruba yönelik olmadığını, tamamen yürürlükte bulunan mevzuat ile Belediye Emir ve Yasakları doğrultusunda kamu yararı gözetilerek gerçekleştirildiğini vurguladı. Açıklamada, kontrolsüz seyyar satıcılığın kamu düzenini olumsuz etkilediği, kayıtlı esnafın ticari faaliyetlerine zarar verdiği ve halk sağlığını riske attığı ifade edildi.
Sivas, Sivas Belediyesi, Zabıta, Seyyar Satıcı
#Sivas’ta seyyar satıcı ile zabıtalar arasında yaşanan olay görenleri üzdü… Çarşıda, seyyar aracında kiraz satan vatandaş zabıtalar gelince ürünlerini depo olarak kullandığı alana götürmek istedi. Depo civarında zabıtalarla tartışmaya başlayan seyyar üünlerini vermek istemezken… pic.twitter.com/RplwtyItG4
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 23, 2026




Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




