Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta Ayı Paniği! Köy Sokaklarında Koştuğu Anlar Kamerada!

Sivas’ta Ayı Paniği! Köy Sokaklarında Koştuğu Anlar Kamerada!


kamerada



Haber Ajansı - İHA

Köy Sokaklarında Koştuğu Anlar Kamerada.. Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Çırçır köyünde gece saatlerinde yerleşim alanına inen bozayı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Sivas'ta Ayı Paniği! Köy Sokaklarında Koştuğu Anlar Kamerada!

Yiyecek aradığı değerlendirilen ayının köy sokaklarında bir süre koşarak dolaşması vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Çırçır köyüne inen bozayı, bir evin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde ayının köy sokağında hızla ilerlediği, bir süre koştuktan sonra gözden kaybolduğu görüldü.

Köyde son dönemde ayıların daha sık görülmeye başladığını belirten Çırçır Köyü Muhtarı Nevres Sarız, durumu ilgili kurumlara bildirdiklerini söyledi.

Muhtar Sarız, "Kaymakamlık aracılığıyla Doğa Koruma ekiplerine bilgi verildi. Gerekli kurumlar da ilgi ve alakayı gösterdiler. Tespitler yapılarak gerekli önlemler alınıyor. Teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların ayılarla karşılaşma riskine karşı dikkatli olmalarını, yiyecek atıklarını açıkta bırakmamalarını ve yabani hayvanlarla karşılaşmaları halinde yaklaşmadan durumu ilgili kurumlara bildirmelerini istedi.

Sivas, Yıldızeli, Ayı, Çırçır Köyü

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555