
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman Görevden Uzaklaştırıldı.. İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman Görevden Uzaklaştırıldı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Buca Belediyesi ve belediyeye bağlı iştiraklere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Görkem Duman, eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç, eski CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile çok sayıda belediye yöneticisi, çalışan ve iş insanı hakkında işlem yapılmıştı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden aralarında Görkem Duman'ın da bulunduğu 42 kişi tutuklanırken, 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Görkem Duman hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Örgüte Üye Olma, Rüşvet ve Zimmet" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama kararı uygulanması nedeniyle Anayasa'nın 127'nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi uyarınca geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Soruşturma dosyasında belediye yönetimi, iştirakler ve imar birimlerine yönelik usulsüzlük iddialarının yer aldığı öğrenildi. Dosyada usulsüz imar işlemleri, rüşvet karşılığında kat ve daire artışları, ruhsat süreçlerinde usulsüzlükler, ihale ve doğrudan temin işlemlerine ilişkin çeşitli iddiaların bulunduğu belirtildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Buca Belediyesi, Görkem Duman, İçişleri Bakanlığı, İzmir, yolsuzluk soruşturması
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




