Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Mayıs Enflasyonu Sonrası Maaş Zamları Netleşmeye Başladı!

Mayıs Enflasyonu Sonrası Maaş Zamları Netleşmeye Başladı!

başladı
Haber Merkezi

Mayıs Enflasyonu Sonrası Maaş Zamları Netleşmeye Başladı.. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından milyonlarca emekli ve memurun temmuz ayında alacağı maaş zammına ilişkin 5 aylık fark da ortaya çıktı.

Mayıs Enflasyonu Sonrası Maaş Zamları Netleşmeye Başladı!

TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,71 artarken, yılın ilk beş ayındaki toplam artış yüzde 16,61 olarak gerçekleşti. Bu rakamlarla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı 5 aylık zam oranı yüzde 16,61 olarak kesinleşti.

Memur ve memur emeklileri için ise toplu sözleşme hükümleri ve enflasyon farkı dikkate alındığında 5 aylık zam oranı yüzde 12,41 seviyesine ulaştı.

Mevcut hesaplamalara göre en düşük emekli aylığı 20 bin liradan 23 bin 322 liraya yükselirken, en düşük memur maaşı 61 bin 890 liradan yaklaşık 69 bin 570 liraya çıkacak. En düşük memur emeklisi aylığının ise 27 bin 772 liradan 31 bin 218 liraya yükselmesi bekleniyor.

Uzmanlar, bu rakamların 5 aylık verilere göre oluştuğunu hatırlatarak kesin zam oranlarının haziran ayı enflasyonunun açıklanacağı 3 Temmuz 2026 tarihinde netleşeceğini belirtiyor.

Öte yandan bu dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranının, memur ve memur emeklilerine göre daha yüksek olması dikkat çekti.

Temmuz ayında uygulanacak nihai zam oranları için gözler şimdi haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi.

enflasyon, emekli maaşı, memur maaşı, TÜİK

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555