Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Bizim Derdimiz Bu Ülkede Evlenmedik Genç Bırakmamak!

Bizim Derdimiz Bu Ülkede Evlenmedik Genç Bırakmamak!

derd
Haber Merkezi

Bizim Derdimiz Bu Ülkede Evlenmedik Genç Bırakmamak.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ve Türkistan temaslarının ardından Türkiye’ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bizim Derdimiz Bu Ülkede Evlenmedik Genç Bırakmamak!

Erdoğan, nüfus artış hızındaki düşüşün Türkiye için önemli bir risk olduğunu belirterek gençlerin evlenmesini teşvik edecek çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kazakistan’da düzenlenen temasların ardından yurda dönüş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta aralarında gazetecilerin de bulunduğu heyete önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde nüfus artışındaki düşüş, aile yapısı ve gençlere yönelik destek programları vardı.

“Nüfus Meselesi Türkiye İçin Hayati”

Nüfus konusunun Türkiye açısından kritik bir mesele olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Aile Haftası vesilesiyle bir kez daha ‘biz bu kaleyi yıktırmayacağız’ diyoruz. Nüfus meselesi Türkiye için hayati bir konu. Nüfusumuzun özellikle kendini yenileme oranındaki düşüş alarm veriyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dijitalleşmenin bireyselleşme ve yalnızlaşmayı artırdığını belirterek bunun aile yapısını olumsuz etkilediğini söyledi.

“Çeşitli Önlemler Almak Bizim Vazifemiz”

Aile yapısını korumanın devletin temel görevlerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, “Bunlarla mücadele etmek, nüfusumuzu korumak için çeşitli önlemler almak devlet olarak bizim asli vazifemiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca geçmiş yıllarda yaptığı “3 çocuk” çağrısının bugün daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, “3 çocuk ikazımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduk. Mevcut tabloda haklılığımız ortaya çıktı” diye konuştu.

205 Bin Genç Destekten Yararlanmaya Hak Kazandı

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında gençlere önemli destekler sağlandığını belirten Erdoğan, bugüne kadar 205 binin üzerinde gencin fondan yararlanmaya hak kazandığını söyledi.

140 binden fazla gence toplam 11,6 milyar lira ödeme yapıldığını ifade eden Erdoğan, aile danışmanlığı ve çeşitli destek programlarının sürdüğünü belirtti.

“Bizim Derdimiz Evlenmedik Genç Bırakmamak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının sonunda, “Bizim derdimiz bu ülkede evlenmedik genç, inşallah tütmedik ocak bırakmamaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nüfus, evlilik, Aile ve Gençlik Fonu, gençler, doğum oranı

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555