Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Bilirkişi Rapor Süresi 110 Günden 29 Güne Düşürüldü!

Bilirkişi Rapor Süresi 110 Günden 29 Güne Düşürüldü!

düşesa
Haber Merkezi

Bilirkişi Rapor Süresi 110 Günden 29 Güne Düşürüldü.. Adalet Bakanı Akın Gürlek, bilirkişi sisteminde yapılan düzenlemeleri açıkladı.

Bilirkişi Rapor Süresi 110 Günden 29 Güne Düşürüldü!

Akın Gürlek, bilirkişi sisteminde yapılan yeni düzenlemelerle rapor hazırlama süresinin önemli ölçüde kısaltıldığını duyurdu. Yapılan iyileştirmelerle ortalama rapor süresinin 110 günden 29 güne indirildiği açıklandı.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bilirkişi sisteminin daha hızlı ve etkin hale getirildiğini belirtti.

İş Yükü Dengelendi

Yeni uygulamalar kapsamında bilirkişilerin iş yükünün dengelenmesi amacıyla dosya sınırı getirildi. Buna göre aylık dosya sayısı, normal dosyalarda 30, seri dosyalarda ise 60 ile sınırlandırıldı.

Daha Şeffaf Ve Denetlenebilir Sistem

Yapılan düzenlemelerle birlikte bilirkişi raporlarının daha sistematik hale getirildiğini ifade eden Gürlek, yeni rapor şablonları ve kontrol listeleri sayesinde sürecin daha şeffaf ve denetlenebilir hale geldiğini vurguladı.

UYAP Entegrasyonu Sağlandı

Ayrıca Bilirkişi Görevlendirme Rehberi ve Performans Ölçme Formu’nun UYAP sistemine entegre edilmesiyle süreçlerin daha etkin şekilde yönetildiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı, bilirkişi sistemi, UYAP, yargı reformu, Türkiye

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555