
Sivas'ta Master Plan Yok.. Sivas’ta bayram öncesi artan trafik yoğunluğu, vatandaşları adeta bezdirdi. Şehir merkezinde özellikle ana arterlerde oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlanırken, trafik çilesi her geçen gün daha da hissedilir hale geldi.
Sivas'ta Master Plan Yok! Trafik Var!
Trafikte İlerlemek Neredeyse İmkansız
Bayram alışverişi ve şehir içi hareketliliğin artmasıyla birlikte trafik akışı birçok noktada durma noktasına geldi. Vatandaşlar, özellikle yoğun saatlerde kısa mesafelerin dahi uzun sürede kat edilebildiğini ifade ederek yaşanan duruma tepki gösterdi.
Alt Geçit Tartışması Yeniden Gündemde
Yaşanan trafik sorunuyla birlikte şehirde alt ve üst geçit ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un daha önce yaptığı açıklamalar ise tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Başkan Uzun, şehirde alt geçit ve üst geçit yapılmamasının gerekçesi olarak kentin doğal yapısının korunmasını işaret etmişti. Bu tür projelerin şehrin dokusuna zarar verebileceğini ifade eden Uzun, bu nedenle söz konusu yatırımlara sıcak bakmadığını dile getirmişti.
Öte yandan Uzun’un, önceki dönem belediye başkanları Sami Aydın ve Hilmi Bilgin dönemlerinde yapılan alt ve üst geçit projelerine yönelik değerlendirmeleri de kamuoyunda tartışma konusu oldu.
Vatandaşlar Çözüm Bekliyor
Trafikte yaşanan yoğunluk karşısında vatandaşlar, kalıcı çözümler üretilmesini talep ediyor. Bayram öncesi artan araç sayısıyla birlikte sorunun daha görünür hale geldiğini belirten sürücüler, şehir içi ulaşımın rahatlatılması için yeni projelerin hayata geçirilmesini istiyor.
trafik yoğunluğu, Sivas trafik, Adem Uzun, alt geçit, şehir içi ulaşım
Bu gönderiyi Instagram'da gör
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




