
Sivas’ta Geleneksel Gölge Oyunu Çocuklarla Buluştu...Sivas’ta Ramazan ayına özel olarak düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çocuk programı, Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı.
Sivas’ta Geleneksel Gölge Oyunu Çocuklarla Buluştu!
Geleneksel sahne sanatlarının çocuklarla buluşturulduğu etkinlikte hem eğlenceli hem de kültürel açıdan zengin bir akşam yaşandı.
Sivas Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak organize edilen çocuk etkinlikleri çerçevesinde geleneksel Hacivat-Karagöz gösterisi Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Programa Belediye Başkanı Adem Uzun da katılarak çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
Etkinlikte sahnelenen Hacivat-Karagöz gösterisi, çocukların kahkahalarla dolu anlar yaşamasına neden olurken, aileler de Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşma fırsatı buldu. Geleneksel Türk gölge oyununun sahneye taşındığı programda kültürel değerlerin yeni nesillere aktarılması hedeflendi.
Program boyunca çocuklar sahnedeki eğlenceli diyaloglara yoğun ilgi gösterirken, etkinliğe katılan mahalle sakinleri de aileleriyle birlikte keyifli bir akşam geçirdi. Ramazan ayının paylaşma ve birlikte olma ruhunu yansıtan etkinlik, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Belediye yetkilileri, Ramazan ayı süresince çocuklara yönelik kültür ve sanat etkinliklerinin farklı noktalarda devam edeceğini belirtirken, bu tür organizasyonların hem sosyal hayatı canlandırdığı hem de geleneksel kültürün yaşatılmasına katkı sunduğu ifade edildi.
Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Hacivat-Karagöz gösterisi, etkinliğe katılan çocuklar ve ailelerin hatıra fotoğrafları çekmesiyle sona erdi. Programın yoğun ilgi görmesi, benzer etkinliklerin ilerleyen günlerde de sürdürüleceğinin göstergesi oldu.
Sivas, Hacivat Karagöz, Ramazan etkinliği, Fatih Gençlik Merkezi, çocuk programı



Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




