
Türkiye’nin en uzun nehri dondu.. Sivas’ta etkili olan soğuk hava, Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ı dondurdu.
Türkiye’nin en uzun nehri dondu!
Nehrin buz tutan yüzeyi, ilginç görüntülere sahne oldu. Sivas’ın Gemerek ilçesinde yaşayan bir vatandaş, donan Kızılırmak üzerinde eskimo usulü balık avladı.
Gemerek’te yaşayan Soner Şentürk, Kızılırmak’ın buzla kaplanan yüzeyine çıkarak buz tabakasını kırdı. Açtığı bölümden su altındaki balıklara yem atan Şentürk, balıkları eliyle yakaladı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Kızılırmak’ın ilçeden geçen büyük bir bölümünün tamamen buz tuttuğunu belirten Şentürk, kış mevsiminde balıkların daha lezzetli olduğunu söyledi. Şentürk, “Burası Kızılırmak. Şu anda bulunduğum yer nehrin üstü. Buzu kırdık ve içinden balıkları elimizle aldık. Bu mevsimde balıklar çok lezzetli oluyor. Ancak buzu kırmayı bilmek gerekiyor. Bilmeden üzerine çıkmak çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.
Soğuk havanın etkisiyle Kızılırmak’ta oluşan buz tabakası hem doğa manzarası hem de sıra dışı balık avı yöntemiyle dikkat çekerken, ortaya çıkan görüntüler kısa sürede ilgi gördü.
Sivas, Gemerek, Kızılırmak, balık avı, buz tuttu, eskimo usulü, kış manzarası
Sivas'ta bir vatandaş, Türkiye'nin en uzun nehri olan ve buz tutan Kızılırmak'ta balık avladı. Eskimo usulü buzu kıran ve balık avlayan vatandaş, en lezzetli balıkların bu dönemde olduğunu söyledi.
Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Soner Şentürk, Türkiye'nin en uzun nehri olan… pic.twitter.com/DnKTim0mOD— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) January 26, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




