Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıkların cezaları onandı!

Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıkların cezaları onandı!

Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıkların cezaları onandı!
Haber Ajansı - DHA

Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıkların cezaları onandı...İstanbul’da 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada önemli bir gelişme yaşandı.

Mattia Ahmet Minguzzi’yi öldüren sanıkların cezaları onandı!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkeme tarafından verilen hapis ve beraat kararlarına yönelik yapılan istinaf başvurularını karara bağladı. Daire, iki sanığa verilen 24’er yıl hapis cezasını hukuka uygun bularak onadı.

Olay, 24 Ocak 2025’te İstanbul Kadıköy’de meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte kaykay malzemesi almak için dışarı çıkan Mattia Ahmet Minguzzi, yaşları 15 ve 16 olan B.B. ile U.B. arasında çıkan sözlü tartışmanın ardından bıçaklı saldırıya uğradı. B.B.’nin Mattia’yı beş yerinden bıçakladığı, U.B.’nin ise yerde ağır yaralı haldeyken tekme attığı belirlendi.

Ağır yaralanan Minguzzi, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde 14 gün boyunca yaşam mücadelesi verdi. Ancak tüm müdahalelere rağmen 7 Şubat 2025’te hayatını kaybetti.

İstinaf incelemesi tamamlandı

Cinayete ilişkin açılan davada Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar B.B. ve U.B.’yi “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan 24’er yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Aynı davada, diğer suça sürüklenen çocuklar M.A.D. ve A.Ö. hakkında ise “çocuğu kasten öldürmeye yardım” suçundan beraat kararı verilmişti.

Kararın ardından Minguzzi ailesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cezaların artırılması ve beraat kararlarının kaldırılması talebiyle istinaf başvurusunda bulundu.

24’er yıllık cezalar hukuka uygun bulundu

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, dosya kapsamını inceleyerek yerel mahkeme kararında hukuka aykırılık bulunmadığına hükmetti. Daire, B.B. ve U.B. hakkında birden fazla nitelikli halden en üst sınırdan ceza verilmesi yönündeki itirazları yerinde bulmadı ve 24’er yıl hapis cezasını hukuka uygun kabul etti.

Ayrıca M.A.D. ve A.Ö. hakkında verilen beraat kararlarının da kanuni çerçevede uygun olduğuna karar verildi. Bu sanıklar yönünden “nitelikli kasten öldürme” suçundan üst hadden cezalandırma talepleri de reddedildi.

Temyiz yolu açık

İstinaf başvurularının esastan reddine karar veren daire, dosyanın Yargıtay’a temyiz yolu açık olmak üzere sonuçlandırılmasına hükmetti. Davaya ilişkin son kararı Yargıtay verecek.

Mattia Ahmet Minguzzi, Kadıköy, çocuk cinayeti, istinaf kararı, 24 yıl hapis, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, Yargıtay

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör



YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555